Lielbritānijas vēstniecība Ukrainā noliedz Krievijas "mediju" izplatītās baumas par Čārlza III nāvi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Lielbritānijas vēstniecība Ukrainā noraidījusi vairāku Krievijas mediju un ar to saistīto kontu sociālajos tīklos izplatītās baumas par karaļa Čārlza III nāvi, liecina vēstniecības ieraksts platformā "X" (iepriekš – "Twitter")

"Mēs gribētu jūs informēt, ka ziņas par karaļa Čārlza III nāvi ir nepatiesas," rakstīts vēstniecības kontā.

Kā raksta tabloīds "Daily Mail", vairāki Krievijas mediji, tostarp bēdīgi slavenais prokremliskais portāls "Sputnik", Kremļa ziņu aģentūra "RIA Novosti" un prokremliskais "Telegram" kanāls "Mash" ziņoja, ka karalis it kā 75 gadu vecumā miris no vēža  komplikācijām. Tāpat sociālajos tīklos izplatīta fotogrāfija ar viltotu Bakingemas pils paziņojumu par karaļa "nāvi".

"Saskaņā ar mediju ziņām, Lielbritānijas karalis Čārlzs III miris 75 gadu vecumā. Karaliskās ģimenes tīmekļa vietnē vai Lielbritānijas medijos par to nav sniegta informācija," vēstīja "Sputnik".  

Vēlāk gan mediji ziņojuši, ka informācija tomēr nav patiesa. 

Patlaban nav zināms, vai viltus ziņas izplatītas Kremļa propagandas nolūkos. 

Jau ziņots, ka 5. februārī Čārlzam III diagnosticēts vēzis, lai gan nav precizēts, kur tieši atrasts audzējs. 

75 gadus vecajam Čārlzam III bija diagnosticēta palielināta prostata, "tāpat kā tūkstošiem vīriešu katru gadu", skaidrots Bakingemas pils ziņojumā. Tagad karalis uz laiku atturēsies no publiskas uzstāšanās, lai atveseļotos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu