Krievijas izlūkdienesti apgalvo, ka Francija uz Ukrainu plāno sūtīt 2000 karavīru (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Krievijas Ārējās izlūkošanas dienesta priekšsēdētājs Sergejs Narjiškins apgalvojis, ka dienests esot uzzinājis par Francijas plāniem uz Ukrainu sūtīt aptuveni 2000 tās karavīru, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "The Moscow Times". 

"Viņi [franču karavīri] kļūs par svarīgu Krievijas bruņoto spēku uzbrukumu mērķi," dienesta tīmekļa vietnē publicētā paziņojumā teicis Narjiškins. "Zobens gaida visus frančus, kuri šķērsos Krievijas pasaules teritoriju," piebilda Narjiškins.

Narjiškins norādīja, ka šie karavīri ieradīšoties Ukrainā uz plašu kaujas operāciju. 

Narjiškina neapstiprinātie apgalvojumi izskanējuši īsi pēc Francijas sauszemes spēku štāba ģenerāļa Pjēra Šila paziņojuma, ka Francijas armija gatavojoties "visskarbākajām operācijām". 

Šils neatsaucās tieši uz Krievijas pilna mēroga iebrukumu Ukrainā, bet minēja, ka "krīzes avoti vairojas un palielinās to eskalācijas vai izplatīšanās risks."

Jau ziņots, ka jautājumu par Rietumvalstu karavīru sūtīšanu uz Ukrainu februāra beigās aktualizēja Francijas prezidents Emanuels Makrons. Viņš 26. februārī rīkotā konferencē Parīzē neizslēdza Rietumvalstu sauszemes spēku nosūtīšanu, lai sasniegtu Eiropas mērķi sakaut Maskavu.

Saskaņā ar pieejamajiem datiem, Francijas armijas rīcībā ir 121 000 karavīru un 24 000 rezervistu. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu