SOK aicina neatbalstīt Krievijas plānotās Sadraudzības spēles

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Starptautiskā olimpiskā komiteja (SOK) aicina valstis neatbalstīt Sadraudzības spēles, kuras Krievija grasās organizēt pāris nedēļas pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm, otrdien paziņoja SOK.

SOK decembra sākumā, neņemot vērā Krievijas militāro iebrukumu Ukrainā, atļāva Krievijas un Baltkrievijas sportistiem nākamā gada Parīzes olimpiskajās spēlēs piedalīties kā neitrāliem atlētiem.

Neskatoties uz to, ka citādākā veidā nekā ierasts Krievijas un Baltkrievijas sportisti varēs piedalīties olimpiskajās spēlēs, Krievija tāpat vēlās atjaunot Sadraudzības spēles, kas noritētu septembrī jeb vien pāris nedēļas pēc Parīzes olimpiskajām spēlēm.

SOK nosauca Krievijas vēlmi atjaunot Sadraudzības spēles par mēģinājumu, izmantojot pašreizējo situāciju pasaulē, sportā daudz lielākā apmērā iesaistīt politiku.

"SOK mudina visas olimpiskās kustības ieinteresētās puses un visas valdības atteikties no jebkādas līdzdalības un atbalsta jebkādām iniciatīvām, kuru mērķis ir pilnībā politizēt starptautisko sportu," paziņojumā citēts SOK prezidents Tomass Bahs.

Krievija, piesolot naudas balvās vairākus miljonus ASV dolāru, plāno arī 2026.gadā aizvadīt Sadraudzības spēles ziemas sporta veidos.

Pirmās Sadraudzības spēles norisinājās 1984.gadā un tajās sacentās PSRS un vēl astoņas valstis, kas boikotēja Losandželosas olimpiskās spēles.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu