Ievainotos neārstē, bet sūta kaujā. Krievu karavīri par dzīvi frontē Ukrainā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: Ingrid Pakats/Shutterstock

Viens brīvprātīgais un viens mobilizētais Krievijas karavīrs no Volgogradas izdevumam "V1" pastāstījis par frontē piedzīvoto – par spīti tam, ka abi kaujaslaukā tika nopietni ievainoti, viņi medicīniskās palīdzības vietā saņēma atkārtotu nosūtījumu uz fronti, vēsta neatkarīgais Krievijas medijs "The Moscow Times". 

Vienam no karavīriem kaujaslaukā kājā trāpīja ložmetēja šāviņš. Šāviena rezultātā lūza stilba kauls un mazais liela kauls. "Kājā arī bija lode. To  viņi neizņēma," stāsta karavīrs. 

Karavīrs stāsta, ka viņš aizvests uz slimnīcām Rostovā, Maskavā un Ulanudē, bet pēc tam aizvests atpakaļ uz Volgogradu, kur viņu atzina par pilnībā piemērotu karadienestam. Viņa veselības stāvoklis frontē ātri vien pasliktinājies.

Pēc tam viņš devies uz kara hospitāli, kur ārsti "neko neatrada". Savukārt privātklīnikas ārsts konstatēja, ka bojātie kauli viņa kājā nav sadzijuši un ir sākuši pūt. Pēc veiktās datortomogrāfijas viņam apstiprināts osteomielīts, taču viņš atkal nosūtīts uz fronti. Par spīti tam, ka medicīniskie izraksti apstiprinājuši, ka karavīram kājā ir lode, viņa komandieri tos ignorējuši.

Savukārt mobilizētais karavīrs norādīja, ka pēc pavēstes saņemšanas viņam nemaz netika veikta medicīniskā ekspertīze vai atļauts ierasties kara komisariātā. Tā vietā viņš uzreiz iesēdināts autobusā, pēc tam pabeidzis divu dienu ilgas apmācības un aizsūtīts uz fronti. 

Īsi pēc tam apšaudes laikā viņš lecot nopietni savainojis celi, taču ārsti teikuši, ka tas ir tikai izmežģījums. Viņš vairākas dienas staigājis ar spieķi un vienlaikus piedalījies kaujas operācijās. 

Pēc mēneša viņš atgriezies Volgogradā un devies uz magnētisko rezonansi, par ko maksājis no savas kabatas. Rezonanse uzrādīja meniska plīsumu. Armijas ārsti gan atteikušies pieņemt šos rezultātus tieši tāpēc, ka karavīrs par tiem maksājis pats. Taču Bruņoto spēku speciālisti atteikušies izmeklējumu veikt. 

Pēc mēneša viņš atkal tika nosūtīts uz fronti. Neskatoties uz to, ka viņš knapi spēja staigāt, viņš tika atzīts par veselu un nosūtīšana uz fronti tika apstiprināta. 

Cilvēktiesību aktīvists Romāns Proņins norāda, ka slimnīcā, kur ārstējās abi karavīri, tika nodota Krievijas Aizsardzības ministrijas apstiprināta pavēle ierobežot karavīru medicīnisko aprūpi un norādīt viņu fizisko formu kā atbilstošu, lai paātrinātu viņu atgriešanos frontē. 

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu