"Sliktāka par jebkuru sitienu." Bijušais UFC čempions atklāj, kas MMA sportā ir pats sarežģītākais

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Vitakers
Roberts Vitakers Foto: AFP / Scanpix

UFC vidējā svara divīzijas bijušais čempions Roberts Vitakers Ariela Helvani šovā "The MMA Hour" pastāstīja par, viņaprāt, sarežģītāko MMA cīkstoņa ikdienas aspektu.

Vitakers 18. februārī "UFC 300" cīņu šovā aizvadīja dueli ar brazīlieti Paulu Koštu. Šajā cīņā Vitakers svinēja uzvaru pēc tiesnešu lēmuma (30,-27, 29-28 x2).

Jaunzēlandes cīkstonim šī uzvara nāca pēc pērnā gada neveiksmes pret pašreizējo vidējā svara čempionu Drikusu du Plesī. Vitakers sarunā ar Helvani neslēpa, ka pirms dueļa ar Koštu uztraucies par du Plesī cīņas scenārija atkārtošanos.

Vitakers savas karjeras laikā lielākoties bijis viens no fanu favorītiem, taču, kā atklāj pats cīkstonis, pēc cīņas pret du Plesī MMA fani vērsušies pret viņu.

"Jo augstāk kāp, jo zemāk kritīsi. Zaudējums ir krietni smagāks. MMA komūna zaudējumu vieglāku nepadara. Viņu kritika ir sliktāka par jebkuru sitienu vai spērienu. Nepārproti, es mīlu MMA komūnu, viņi mani paceļ spārnos. Bet viņi acumirklī arī var pavērsties pret tevi. Komentāri pēc cīņas pret du Plesī... Roberta laiks ir galā, Roberts nekam vairs neder," sacīja Vitakers.

Populārais cīkstonis skaidroja, ka, viņaprāt, MMA fani mēdz aizmirst, ka cīkstoņi arī ir tādi paši cilvēki.

"Manuprāt, MMA komūna reizēm nesaprot, ka arī mēs ejam pirkt pienu saviem bērniem. Mēs arī ejam iedzert kafiju kopā ar draugiem," norādīja cīkstonis.

33 gadus vecais Vitakers par vidējā svara divīzijas čempionu kļuva pēc sava pirmā dueļa pret Joelu Romero. Ļoti iespējams, ka viņš par čempiona titulu būtu cīnījies atkal, ja būtu uzvarējis cīņu pret du Plesī. Savas karjeras laikā viņš ir iekrājis bilanci 25-7

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu