Imantā no dzīvokļa, nevienam nepamanot, iziet piecus gadus vecs zēns. Likumsargi bērnu atrod pusstundas laikā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zēns. Ilustratīvs attēls.
Zēns. Ilustratīvs attēls. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aizvadītajā nedēļā Rīgas pašvaldības policija par dažādiem pārkāpumiem sākusi 1451 administratīvā pārkāpuma procesu. Likumsargi arī ziņo, ka piektdien tika saņemta informācija, ka, pieaugušajiem nemanot, no savas dzīvesvietas izgājis piecus gadus vecs zēns.

Piektdienas, 15. marta, pēcpusdienā Rīgas pašvaldības policija no Valsts policijas (VP) saņēma informāciju, ka Imantā, pieaugušajiem nemanot, no mājām pazudis piecgadnieks.

Informācija nekavējoties tika nodota visām RPP Kurzemes pārvaldes ekipāžām. Pārmeklējot apkaimi, pēc aptuveni 30 minūtēm likumsargiem izdevās atrast zēnu, kurš klaiņoja pa ielām.

RPP ekipāža bērnu sveiku un veselu nogādāja viņa dzīvesvietā, kur viņu sagaidīja norūpējusies māte ar Valsts policijas darbiniekiem. Sieviete paskaidroja, ka uz laiku  jaunāko atvasi bija uzticējusi pieskatīt 18 gadus vecajam dēlam, kurš nebija pamanījis, ka brālis kādā brīdī pametis dzīvesvietu.

Tikai brīdī, kad mājās pārradās meita, noskaidrojās, ka brālīša nekur nav. Likumsargi veica preventīvas pārrunas ar bērnu māti un pārliecinājās par apstākļiem dzīvesvietā.

Laikā no 12. marta līdz 18. martam Rīgas pašvaldības policija (RPP) par dažādiem pārkāpumiem sākusi 1451 administratīvā pārkāpuma procesus. Kopumā RPP šajā periodā reģistrēja 4025 notikumus. No tiem lielākais notikumu skaits bijis RPP Kurzemes pārvaldē – 20% no visiem reģistrētajiem notikumiem.

Šajā periodā palielinājies RPP Videonovērošanas centrā fiksēto pārkāpumu skaits – kopumā RPP videokamerās galvaspilsētā konstatēti 63 pārkāpumi.

Savukārt nedēļas griezumā samazinājies notikumu skaits par ģimenes konfliktiem – RPP kopumā reģistrējusi 9 šādus notikumus, salīdzinoši iepriekšējā nedēļā tie bija 32 notikumi. Nemainīgs palicis RPP redzeslokā nonākušo nepilngadīgo personu skaits, t.i., 137.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu