"Jauns zemiskuma līmenis." SOK kritizē Krievijas propagandistu agresīvos izteikumus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tomass Bahs
Tomass Bahs Foto: AFP / Scanpix

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs un tās pārstāvis Marks Adamss sarunā ar medijiem nosodīja Krievijas nesenos izteikumus.

Otrdien, 19. martā, SOK stingri nosodīja Krievijas ieceri rīkot tā sauktās Draudzības spēles, kas faktiski būtu Olimpiādes analogs, kurā piedalās Krievija un tai labvēlīgās valstis.

Krievija atbildi parādā nepalika. Noziedzīgā režīma propagandas rupors Marija Zaharova apgalvoja, ka "SOK vēlreiz demonstrē novēršanos no tās pašas uzstādītajiem principiem, nosliecoties rasisma un neonacisma virzienā".

Bahs, kurš ir dzimis Vācijā, šādus Krievijas propagandas izteikumus nepagodināja ar garu atbildi: "No Krievijas puses nāk aizvien vairāk ļoti agresīvu izteikumu. Daži no tiem ir arī personīgi. Ja atļausiet, vēlētos, lai uz šo jautājumu atbild Marks Adamss."

Pēc kolēģa aicinājuma Adamss ieskicēja, cik zemā līmenī Krievijas runas personas nolaidušās savos komentāros par SOK: "Esam saņēmuši dažus ļoti agresīvus komentārus. Bet tieši viens izteikums iet pāri tam. Esam redzējuši, ka prezidents [Bahs] un viņa tautība tiek sasaistīta ar holokaustu. Tas ir jauns zemiskuma līmenis."

Jau ziņots, ka krievu un baltkrievu "neitrālajiem" atlētiem būs liegts piedalīties olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijā.

Šobrīd Parīzes olimpiskajām spēlēm ir kvalificējušies 12 krievi un septiņi baltkrievi, taču viņu iespējamo dalību sacensībās vēl izvērtēs SOK darba grupa. To veidos SOK viceprezidente Nikola Hoverca, SOK Atlētu komisijas vadītājs Sengmins Rju, kā arī SOK Ētikas komisijas pārstāvis un bijušais basketbola spīdeklis Pau Gasols.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu