VIDEO LTV saņemtas sūdzības par seksuāla rakstura pārkāpumiem arī no mūzikas skolām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānkopija no LTV sižeta

Latvijas Televīzija (LTV) saņēmusi anonīmas sūdzības par vairākām mūzikas skolām, kurās ir šaura profesionāļu vide un individuālas nodarbības.

“Apburtais loks un bezpalīdzība,” tā par viena konkrēta mācībspēka uzmākšanos kādā mūzikas skolā netālu no Rīgas, konkrēti – grābstīšanu un nepiedienīgu komentāru izteikšanu, turklāt regulāri – anonīmi LTV raksta kādas 14 gadus vecas meitenes draudzenes māte.

Meitene ir ļoti kautrīga. Ko darīt? Pasniedzēja vārdu LTV neminēs. Šajā skolā ar "Panorāmu" runāt atteicās, noliedzot, ka šādi precedenti būtu bijuši.

Latvijas televīzija saņēmusi ziņas arī par citām skolām, bet pagaidām neviena mācībspēka vārds publiski netiks saukts.

“Es gribu izmantot iespēju un vērsties pie jauniešiem – nedrīkst klusēt. Tas ir pirmais. Atrodiet savu uzticības personu, caur kuru jūs varat nodot mums vismaz pirmo informāciju. Un visiem ir jājūtas droši jebkurā vecumā. Bez šaubām,” LTV sacīja Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks.

Atšķirībā no mūzikas akadēmijas, šoreiz ir runa par audzēkņiem, kas nav pilngadīgi. Viņi var ziņot arī saviem vecākiem, vai nodot informāciju anonīmā veidā.

Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks gan bilst, ka līdz šim šādu signālu skolā nav bijis. Taču ziņotājiem jebkurā gadījumā ne par ko nav jāuztraucas. Arī Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolā bērnus un jauniešus aicina vērsties, pirmkārt, pie tā pieaugušā, kuram uzticas. Arī šajā skolā noliedz, ka šādi signāli vai precedenti tur būtu notikuši.

"Lai mēs pieskartos bērnam, ja tas ir nepieciešams mācību procesā, tad tam ir jāpaprasa atļauja un tam ir jābūt bērna piekrišanai. Tas nedrīkst būt pašsaprotami. Bērni mainās. Mainās jaunatne. Mainīsies arī topošie vecāki," teica Ceplenieks.

Plašāk "Panorāmas sižetā:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu