VIDEO Netaisnības paraugs? Albons sasit savu formulu, bet kvalifikācijā un sacīkstēs sēdīsies kolēģa mašīnā

Apollo.lv
Papildināts 11:39, 22. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aleksandra Albona bolīds
Aleksandra Albona bolīds Foto: AFP / Scanpix

Nopietnu avāriju piektdien, 22. martā, Pirmās formulas (F-1) Austrālijas posma brīvajā treniņā piedzīvoja "Williams" pilots Aleksandrs Albons. Viņa formulu nebūs iespējams salabot, tomēr Taizemē dzimušais pilots sestdien un svētdien dosies trasē.

Incidents notika brīvo treniņu pirmajā sesijā. Albons diezgan lielā ātrumā ar formulas labo pusi ietriecās Alberta Parka trases betona sienā.

Brīvo treniņu sesija, protams, tika apturēta. "Williams" vadītājs Džeimss Voulvss žurnālistiem apstiprināja, ka ar Albonu viss ir kārtībā. To pašu nevar teikt par viņa spēkrata šasiju.

"Tas bija diezgan liels negadījums. Dzinējs ir bojāts, ātrumkārba ir pāršķelta uz pusēm un bojāta ir arī šasija. Tas ir sliktākais, kas vien varēja notikt. Mums šeit nav trešās šasijas. Tagad jāsaprot, vai varēsim salabot šo [šasiju]," sacīja Voulvss.

Interesanti, ka Albons avāriju piedzīvoja gandrīz tajā pašā trases daļā, kur pērn.

"Williams" vienība apstiprinājusi, ka Albons kvalifikācijā un sacīkstēs sēdīsies pie kolēģa Logana Seržanta spēkrata stūres.

"Williams" pilotiem sezonas pirmajās divās sacīkstēs vēl nav izdevies pie punktiem. Līdz šim tikai sešām komandām ("Red Bull", "Ferrari", "Mercedes", "McLaren", "Aston Martin" un "Haas") ir izdevies tikt pie čempionāta ieskaites punktiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu