VIDEO Kā Ukrainas aizstāvji ar Vācijas "Gepardiem" sargā savas debesis no krievu "Šahediem" (1)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: dpa/scanpix

Vācijas pretgaisa aizsardzības tankus "Gepard", kas ir radīti bezpilota lidaparātu notriekšanai, ukraiņi dēvē par "Šahedu slepkavām". Krievija tās asiņainajā karā pret Ukrainu bieži izmanto dronus "Shahed", arī aizvadītajā diennaktī, palaižot 28. Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Pasaules Panorāma" sižetā paskaidrots, kā vācu "Gepardi" okupantu "Šahedus" ātri vien samaļ miltos. 

"Gepard" ir paredzēts zemu lidojošu mērķu notriekšanai un atzīts kā ļoti efektīva pretgaisa aizsardzības sistēma, sevišķi pret "Shahed" trieciendroniem. 

"Pienāk trauksme, izbraucam uz pozīciju, ieņemam pozīciju, paceļam radaru, un sākam meklēt mērķi," LTV stāsta kaujas mašīnas "Gepard" vadītājs-mehāniķis ar segvārdu "Durans".

"Gepard" apkalpo trīs cilvēku komanda, tas spēj notriekt mērķus līdz 5,5 kilometru attālumā.

Vienības komandieris ar segvārdu "Huculs" LTV norāda, ka darbā ar "Gepard" jāņem vērā dažādas nianses. "Laikapstākļi. Vējš, vēja virziens. Pamatā laikapstākļi. "Šahed" var iznīcināt ar trim, četriem šāvieniem – ja ir labi laikapstākļi."

Vairāk skaties LTV sižetā!

Video: "Pasaules Panorāmas" sižets

Jau ziņots, ka Krievija pret mērķiem Ukrainā aizvadītajā naktī palaidusi 29 spārnotās raķetes un 28 treiciendronus "Shahed", taču Ukrainas pretgaisa aviācija notriekusi 18 raķetes un 25 dronus.

Raķetes "H-101" un "H-555" palaistas no 14 stratēģiskajiem bumbvedējiem "Tu-95MS", kas pacēlušies no Engelsas aviobāzes Saratovas apgabalā, savukārt droni "Shahed" palaisti no Krasnodaras novada un okupētās Krimas.

Pēc vietējo varasiestāžu sniegtajām ziņām, Kijivā notriekto raķešu atlūzas trāpījušas daudzstāvu dzīvojamās ēkas fasādei, taču ugunsgrēks nav izcēlies un nav ziņu par cietušajiem.

Krivijrihā notriekto dronu atlūzas nodarījušas bojājumus siltumtīkliem un elektropārvades līnijai. Daļā pilsētas pārtraukta siltumapgāde, taču elektroapgādes traucējumi jau novērsti.

20 no raķetēm un septiņi trieciendroni raidīti pret mērķiem Ļvivas apgabalā. Tur izcēlies ugunsgrēks kritiski svarīgā infrastruktūras objektā, paziņojušas varasiestādes.

Jau vēstīts, ka viena no Krievijas spārnotajām raķetēm un nepilnu minūti ielidojusi Polijas gaisa telpā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu