Krievijas raķete Polijas gaisa telpā: Polijas Ārlietu ministrija izsauks Krievijas vēstnieku (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis.
Polijas ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis. Foto: PIOTR NOWAK/EPA

Saistībā ar Krievijas raķetes ielidošanu Polijas gaisa telpā svētdienas rītā uz Polijas Ārlietu ministriju tiks izsaukts Krievijas vēstnieks Polijā Sergejs Andrejevs, lai sniegtu paskaidrojumus, vēsta "Polsat News".

Par to medijiem svētdien paziņojis Polijas Ārlietu ministrijas vadītāja vietnieks Andžejs Šeina.

Kā atzīmēja ministra vietnieks, šī ir trešā reize, kad Krievijas raķete pārkāpj Polijas gaisa telpu.

"Saistībā ar notikušo ārlietu ministrs Radoslavs Sikorskis izsauks Krievijas Federācijas vēstnieku, lai sniegtu paskaidrojumus.

Mūsu turpmākā rīcība būs atkarīga no šiem paskaidrojumiem un saņemtās informācijas," sacīja Šeina.

Viņš norādīja, ka vēstnieks tiks izsaukts svētdien vai pirmdien saskaņā ar diplomātisko protokolu.

Arī iepriekš Polijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Pāvels Vronskis apstiprināja, ka "Polija pieprasīs no Krievijas Federācijas paskaidrojumus saistībā ar kārtējo valsts gaisa telpas pārkāpumu".

Šeina šodienas komentārā medijiem uzsvēra, "ka svarīgi ir arī tas, ka mēs pieprasām Krievijas pusei sakārtot lietas savā valstī — Krievijā.

Mēs izsakām līdzjūtību ģimenēm, kas gāja bojā teroraktā pie Maskavas. Polijas Republikas pārstāvētā demokrātija nosoda katru terora aktu, neatkarīgi no tā, kurā pasaules malā tas notiek.

Taču man arī skaidri jānorāda, ka uzbrukumi ar raķetēm, bezpilota lidaparātiem vai Krievijas karaspēka konvencionālie uzbrukumi Ukrainā arī ir terora akti, kurus mēs nosodām.

Mēs negaidām, ka pēc terora akta pie Maskavas Vladimirs Putins pārdomās savu rīcību, taču aicinām Krieviju pārtraukt militārās darbības, aicinām uz pamieru, iziešanu no Ukrainas okupētajām teritorijām."

Tā pat politiķis arī uzsvēra, ka pilsoņiem ir jāsaglabā miers, jo incidents ar raķeti Polijas teritorijā tika kontrolēts.

"Ja šī raķete paliktu Polijas teritorijā ilgāk, nekā varētu teikt, ka tas būtu nepieciešams, vai radot apdraudējumu, tā vienkārši tiktu notriekta," viņš apliecināja.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu