Ukraiņi okupētajā Krimā veikuši triecienu pa kuģi "Konstantin Oļšanskij" (1)

Apollo.lv
Papildināts 11:54, 26. marts, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: NEXTA/"X"

Ukrainas bruņotie spēki Krievijas okupētajā Krimas pussalā ar raķeti "Neptune" veikuši triecienu pa karakuģi "Konstantin Oļšanskij". Tam nodarīti būtiski bojājumi, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

Ukrainas Jūras spēku pārstāvis Dmitro Pletenčuks atgādināja, ka karakuģi pussalas aneksijas laikā 2014. gadā sagrāba Krievijas iebrucēji. Pletenčuks atzīmēja, ka kuģis Sevastopoles ostā stāvēja deviņus gadus un tika sadalīts rezerves daļās.

Kara gaitā okupanti saprata, ka strauji sarūk Melnās jūras flotes sastāvā esošo desantkuģu skaits, un tika pieņemts lēmums kuģi restaurēt, norādīja Pletenčuks. 

Pletenčuks atzīmēja, ka tiek analizēti nodarītie bojājumi, taču kuģis pavisam noteikti nav gatavs kaujas operācijām.

Jau ziņots, ka Ukrainas bruņoto spēku stratēģiskās komunikācijas dienests norādījis, ka 23. marta vakara raķešu uzbrukumā Krimai veikti triecieni arī desantkuģiem "Jamal" un "Azov".

"Ukrainas bruņotie spēki okupētajā Sevastopolē veikuši triecienus "Jamal" un "Azov" desantkuģiem, komunikācijas centram un citiem Krievijas Melnās jūras flotes infrastruktūras objektiem," norādīts dienesta paziņojumā.

"Jamal" tika nodots ekspluatācijā 1988.gadā. Šī projekta kuģi ir Krievijas desanta flotes mugurkauls. Plašsaziņas līdzekļi vēstījuši, ka "Jamal" 2014. gadā piedalījās Krimas ieņemšanas operācijā.

"Azov" tika nodots ekspluatācijā 1990. gadā.

Pagaidām nav precizēts, kādi bojājumi nodarīti abiem kuģiem.

Jau ziņots, ka Ukraina sestdienas vakarā devusi raķešu triecienu objektiem Krievijas okupētajā Krimā, liecina Ukrainas gaisa spēku komandiera Mikolas Oleščuka ieraksts platformā "Telegram".

"Debesis un jūra ir vienā krāsā! Paldies lidotājiem un jūrniekiem par sekmīgu kaujas darbu! Krima ir mūsu! Kopā - uz uzvaru!" raksta Oleščuks.

Sestdienas vakarā Krimā tika izsludināta gaisa trauksme. Bija dzirdami sprādzieni Sevastopolē, arī pie Belbekas militārā aerodroma, Simferopolē un citur pussalā.

"Telegram" kanāls "Krimskij veter", atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka trīs raķetes "Storm Shadow" trāpījušas Krievijas Melnās jūras flotes galvenajā sakaru centrā Sevastopolē.

Krievijas ieceltais Sevastopoles gubernators Mihails Razvožajevs paziņojis, ka sestdienas vakarā notikušais Ukrainas raķešu trieciens bijis lielākais uzbrukums pilsētai pēdējā laikā.

Savukārt Simferopoles tuvumā aizdegusies naftas bāze, vēsta vietējie "Telegram" kanāli.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu