Nikolato: Mums ir jābūt gataviem riskēt ar iespējamām kļūdām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas futbola izlases treneris Paolo Nikolato
Latvijas futbola izlases treneris Paolo Nikolato Foto: Sanita Ieva Sparāne (Latvijas Futbola federācija)

Latvijas futbola izlases stūrmanis Paolo Nikolato pēc neizšķirta pret Lihtenšteinas valstsvienību atzina, ka progresa vārdā nepieciešams pieņemt arī pieļautās kļūdas.

Latvijas futbolisti otrdien Larnakā pārbaudes spēlē ar Lihtenšteinu cīnījās neizšķirti - 1:1. Ar tādu pašu rezultātu noslēdzās arī ceturtdien notikusī spēle ar Kipru.

"Šoreiz vēlējāmies iedot iespēju citiem futbolistiem, kuri tika uzaicināti uz šo nometni, bet netika pie vārda pirmajā spēlē. Rezultāts mums, protams, nav apmierinošs, bet pārbaudes spēlēs tas var arī nebūt svarīgākais," Latvijas Futbola federācija (LFF) citē Nikolato stāstīto.

Treneris neslēpa, ka pirms kursa maiņas lieliski apzinājies, ka cita spēles stila izvēle var novest pie kļūdām.

"Taču tik un tā uzskatām to par svarīgu soli ceļā uz progresu. Lai komanda augtu un celtu savu latiņu, mums ir jābūt gataviem riskēt ar iespējamām kļūdām. Šodien ieguvām mācību, ieguvām vērtīgu pieredzi un iekrājām daudz informācijas nākamajām nometnēm," skaidroja Nikolato.

Nikolato treniņdarbā asistē Masimo Paganins, Aleksandrs Cauņa un Andris Vaņins, fiziskās sagatavotības treneris Vinčenco Pinkolīni un videoanalītiķis Leonardo Karleti. Abiem palīdz arī iepriekš ar izlasi šajās lomās strādājušie attiecīgi Māris Smirnovs un Iļja Ščaņicins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu