Putins parakstījis rīkojumu par 150 000 cilvēku iesaukšanu armijā (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara noziedznieks Vladimirs Putins.
Kara noziedznieks Vladimirs Putins. Foto: Dimitrije Ostojic/Shutterstock

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstīja dekrētu par Krievijas pilsoņu iesaukšanu militārajā dienestā no 1. aprīļa līdz 15. jūlijam. Dekrētā teikts, ka militārajā dienestā tiks iesaukti 150 tūkstoši cilvēku, vēsta "Meduza".

Saskaņā ar jaunajiem noteikumiem, kas stājās spēkā 1. janvārī, iesaukšanai militārajā dienestā tiks pakļauti pilsoņi vecumā no 18 līdz 30 gadiem.

Iepriekš ziņots, ka Krievijas Aizsardzības ministrija bruņoto spēku rindās plāno mobilizēt vēl 300 000 karavīru, lai uzsāktu jaunu plašu uzbrukumu Harkivai, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza", atsaucoties uz citu neatkarīgu mediju "Verstka".

"Verstka" šo informāciju ieguvis no četrām augsta ranga Putina administrācijas un vietvaru amatpersonām, kā arī no kādas augsta ranga Aizsardzības ministrijas amatpersonas.

Krievijas varasiestādes lielākoties centīsies mobilizēt jaunus rekrūšus, taču mēģinās pierunāt arī to karavīru, kuru dienesta laiks tuvojas beigām, parakstīt jaunus līgumus ar bruņotajiem spēkiem.

Vienlaikus "Verstka" uzsver, ka iesaukšana, visticamāk, netiks veikta tikai ar šīm metodēm. Maskavā aizsardzības sektora uzņēmumi un valsts finansētas organizācijas saviem darbiniekiem sākušas izsniegt atbrīvojumus no mobilizācijas, tāpat kara komisariāti atsaukuši juristus un psihologus, kuri bija iesaistīti 2022. gada rudens mobilizācijā.

Oficiāli šīs darbības tiek raksturotas kā gatavošanās Krievijas armijas pavasara iesaukumam, taču "Verstka" avoti Krievijas varasiestādēs to sauc par "Mobilizāciju 2.0."

Neatkarīgi politisko un militāro procesu komentētāji jau ilgi spekulējuši, ka pēc Putina pārvēlēšanas Krievijā varētu sākties jauns mobilizācijas vilnis. Krievijas Aizsardzības ministrija vairākkārt teikusi, ka tādu plānu neesot.

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu