Līdz jūnija izskaņai kompensācijas sertifikāta vietā varēs maksāt ar 1,03 privatizācijas sertifikātiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

No šodienas līdz 30. jūnijam proporcija, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli varēs izmantot privatizācijas sertifikātus, būs 1,03.

Atbilstoši Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumam Ministru kabinetam vienu reizi ceturksnī jānosaka proporcija, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus, un laika periods, kurā maksājumus var veikt atbilstoši šai proporcijai.

Savukārt proporciju, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus, nosaka atbilstoši iepriekšējo 12 mēnešu īpašuma kompensācijas sertifikātu un privatizācijas sertifikātu vidējo cenu attiecībai, kas noteikta atbilstoši licencēto starpniecības sabiedrību sniegtajām ziņām par sertifikātu pārdošanu.

Kopš 2008.gada 1.aprīļa Ministru kabinets pa ceturkšņiem nosaka proporciju, kādā īpašuma kompensācijas sertifikātu vietā par maksāšanas līdzekli var izmantot privatizācijas sertifikātus.

Pērn no 2023.gada no 1.aprīļa līdz 30.jūnijam proporcija bija 1,1, no 1.jūlija līdz 30.septembrim proporcija bija 1,07, no 1.oktobra līdz 31.decemrim proporcija bija 1,03, bet no 2024.gada 1.janvāra līdz 31.martam proporcija bija 1,04.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu