VIDEO "Tie gan ir draņķi. Traktors braucis krustu šķērsu." LVM postījumi mežam šokē Saulkrastu puses iedzīvotājus (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta.

"Fui, kāda riebīga kompānija!" bija Saulkrastu novada Pabažu puses iedzīvotājas Džemmas pirmā reakcija, ieraugot, kā "Latvijas valsts meži" (LVM) izretinājuši apkārt esošo meža teritoriju. Valsts uzņēmums ignorējis iedzīvotāju lūgumus kokus ar tādu vērienu neizzāģēt, bet nu apkaimes īpašumu saimniekiem un dabas aizstāvjiem tapis skaidrs, ka LVM darbojas ekonomisku interešu vārdā, stāsta "Bez tabu".

Džemmai ir īpašums vasarnīcu kooperatīvā Saulkrastu novadā, Pabažu pusē. Viņa norāda, ka daudzviet Saulkrastu novadā jau ilgu laiku notiek vērienīga mežu izciršana.

Netālu no kooperatīva teritorijas augošais mežs vairākās vietās esot "izslaucīts" ar kailcirtēm.

Jau pirms pāris gadiem vairāki mežā esošie koki atzīmēti ar draudīgām atzīmēm, ka tos drīzumā cirtīs. Kooperatīva vadība vērsās vairākās iestādēs, tostarp LVM, un pieprasīja neaiztikt kokus, bet tas ticis ignorēts.

Sieviete un citi Pabažu puses iedzīvotāji ir lielā neizpratnē ne vien par koku izciršanu, bet arī par meža tehnikas izbraukāto teritoriju.

"Ārdījusies neadekvāta kompānija, kurai acīs zib eiro!" par meža teritorijas stāvokli pēc koku izzāģēšanas stāsta Džemma.

LVM pārstāvjiem ir pretējs viedoklis.

VIDEO: Raidījuma "Bez tabu" sižets

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu