"Šobrīd nekas nevar palīdzēt." Ukraiņu virsnieki uzsver, ka fronte, visticamāk, sabruks (23)

Apollo.lv
Karš Ukrainā
Karš Ukrainā Foto: Jānis Vingris/TVNET

Ietekmīgais politikas izdevums "POLITICO" nācis klajā ar drūmu prognozi par kara Ukrainā attīstību – kopējā aina ir visnotaļ pelēka. Pastāv liela iespēja, ka ukraiņu fronte sabruks un virzienos, kuros Krievijas ģenerāļi plāno veikt turpmākos uzbrukumus, varētu sabrukt aizsardzības līnijas, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN". 

"POLITICO" atsaucies uz skandalozā miljardiera Īlona Maska brīdinājumiem, ka fronte varētu sabrukt, precīzāk, Odesas aizsardzības līnija. Medija ieskatā Maska teiktais sevišķi neatšķiras no Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska pēdējo dienu izteikumiem.

Zelenska ieskatā Kijivas spēkiem nāksies "soli pa solim" atkāpties, ja netiks apstiprināta gaidāmā ASV militārās palīdzības pakete vairāku miljardu ASV dolāru vērtībā. Tāpat Ukrainas prezidents brīdinājis, ka lielas Ukrainas pilsētas varētu krist Krievijas rokās.

Medijs raksta, ka ar Zelenska gaidīto paketi, visticamāk, nepietiks, lai atturētu okupantus no jaunu teritoriju ieņemšanas. 

Tāpat augsta ranga militārpersonas, kuras darbojās nesen no amata atstādinātā armijas virspavēlnieka Valērija Zalužnija vadībā, norāda, ka situācija frontē nav apmierinoša.

"POLITICO" uzrunātie virsnieki norāda, ka, visticamāk, sabruks aizsardzības līnijas tajos virzienos, kuros Krievijas ģenerāļi gatavojas veikt turpmākos uzbrukumus. Tāpat, pateicoties milzīgajam karavīru un ieroču skaitam, ir lielāks risks, ka krievi frontē var iefiltrēties un to atsevišķās vietās jaukt.

"Šobrīd Ukrainai nekas nevar palīdzēt. Nav tehnoloģiju, kas varētu atvairīt lielo karaspēka masu, ko Krievija, visticamāk, uz mums metīs. Mums nav šādu tehnoloģiju, to trūkst arī Rietumvalstīm," izdevumam norādīja kāds virsnieks. 

Tāpat uzrunātie virsnieki norādīja, ka Rietumvalstu piegādātie ieroči Ukrainā nonāk ar novēlošanos. 

"Bieži vien mēs vienkārši nesaņemam ieroču sistēmas brīžos, kad tās ir vajadzīgas, — tās pienāk tad, kad to nepieciešamība jau ir zudusi," sacīja cits virsnieks, minot F-16 iznīcinātāju piemēru.

"Katram ierocim ir savs laiks. F-16 bija vajadzīgi 2023. gadā; 2024. gadā tie vairs nebūs piemēroti," viņš teica." 

Virsnieks uzsver, ka Ukraina šos iznīcinātājus vēl nav saņēmusi, taču Krievija jau esot gatava pret tiem cīnīties. 

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu