Porziņģa bijušie kolēģi Bransons un Dončičs atzīti par NBA mēneša labākajiem spēlētājiem

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džeilens Bransons
Džeilens Bransons Foto: Reuters Connect/Scanpix

Dalasas "Mavericks" zvaigzne Luka Dončičs un Ņujorkas "Knicks" aizsargs Džeilens Bransons ir atzīti par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) marta labākajiem spēlētājiem, ziņo turnīra rīkotāji.

Rietumu konferencē par labāko atzītais Dončičs martā 15 mačos vidēji izcēlās ar "triple double", gūstot 32,5 punktus, izcīnot 10,1 bumbu zem groziem un atdodot 10,1 rezultatīvu piespēli.

Slovēņa NBA karjerā šis ir otrais mēnesis ar vidēji sasniegtu "triple double". Šajā rādītājā viņš panācis Raselu Vestbruku, bet vairāk šādu mēnešu līgas vēsturē bijis vien Oskaram Robertsonam (5).

Tāpat Dončičs kļuvis par pirmo spēlētāju "Mavericks" vēsturē, kurš konferences labākā basketbolista godu izpelnījies divus mēnešus pēc kārtas, un par otro spēlētāju Dalasas kluba rindās, kurš sezonas laikā vismaz divas reizes ticis pie mēneša spēlētāja balvas. Iepriekš to bija spējis izdarīt vien Dirks Novickis.

Savukārt Austrumu konferencē Bransons 14 spēlēs vidēji mačā guva 28,8 punktus, kā arī izcīnīja 2,9 atlēkušās bumbas un atdeva 5,8 rezultatīvas piespēles. Mačā pret Sanantonio "Spurs" 29.martā "Knicks" aizsargs sasniedza savu karjeras rekordu, gūdams 61 punktu.

Tikmēr par marta mēneša labākajiem debitantiem atzīti Viktors Vembanjama no Sanantonio "Spurs" Rietumu konferencē un Brendons Millers no Šarlotas "Hornets" Austrumu konferencē.

Vembanjama 12 spēlēs vidēji guva 21,2 punktus, izcīnīja 10,5 atlēkušās bumbas, kā arī bloķēja 3,83 pretinieku metienus, šajā rādītājā esot labākais visā līgā.

Tikmēr latvieša Dāvja Bertāna komandas biedrs Millers martā 14 mačos vidēji guva 18,6 punktus, izcīnīja 5,3 bumbas zem groziem un atdeva 2,6 rezultatīvas piespēles.

Gan Vembanjama, gan Millers konferences labākā debitanta godu izpelnījās trešo mēnesi pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu