Medijs: Krievija jaunu ofensīvu Ukrainā varētu sākt augustā

Apollo.lv
Krievijas karavīri.
Krievijas karavīri. Foto: Ingrid Pakats/Shutterstock

Ietekmīgais politikas izdevums "POLITICO" prognozē, ka Krievijas armija jaunu uzbrukumu Ukrainai varētu organizēt šīs vasaras beigās vai agrāk, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Ukraiņu virsnieki, kuri darbojās nu jau atstādinātā ģenerāļa Valērija Zalužnija vadībā, ar situāciju frontē nav sevišķi apmierināti. 

"Mums ir ne tikai militāra, bet arī politiska krīze. Krievija šobrīd vāc resursus un būs gatava augustā vai, iespējams, arī ātrāk sākt lielu uzbrukumu. Vienlaikus Ukraina izvairās no plaša karavīru iesaukuma," izdevumam sacīja viens no virsniekiem.

Uzrunātie virsnieki uzsvēra, ka Eiropas varētu palīdzēt mazināt artilērijas šāviņu trūkumu, bet ar to vien varētu nepietikt. Ukrainas armijai nepieciešams arvien vairāk cilvēku, patlaban nav pietiekami vīru, ko sūtīt uz frontes pirmajām līnijām.

Jau ziņots, ka medija uzrunātie virsnieki prognozējuši, ka fronte Ukrainā, visticamāk, sabruks. "POLITICO" raksta, ka ar Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska gaidīto ASV militārās palīdzības paketi, visticamāk, nepietiks, lai atturētu okupantus no jaunu teritoriju ieņemšanas.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu