Kremlis reaģē uz ASV aizrādījumu, ka terorakts bijis plānots tieši "Crocus City Hall" (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs.
Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs. Foto: MIKHAIL KLIMENTYEV/AP

Krievijas diktatora un kara noziedznieka Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs reaģējis uz izdevuma "Washington Post" publikāciju, kurā minēts, ka ASV Krieviju par teroraktu tieši koncertzālē "Crocus City Hall" brīdinājusi vairāk nekā divas nedēļas iepriekš, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Peskovs apgalvoja, ka ASV brīdinājumus par iespējamiem teroraktiem Krievijā izvērtē Krievijas specdienesti, nevis Kremlis

"Tas nav mūsu kompetencē, jo šāda informācijas apmaiņa notiek pa specdienestu kanāliem, informācija tiek pārraidīta tieši no dienesta uz dienestu," sacīja Peskovs, atbildot uz jautājumu, vai ASV ir brīdinājušas Krieviju, ka koncertzāle "Crocus City Hall" varētu būt iespējams teroristu uzbrukuma mērķis.

Jau ziņots, ka ietekmīgais izdevums "The Washington Post" (WP) noskaidrojis, ka ASV varasiestādes vairāk nekā divas nedēļas pirms terorakta Piemaskavas koncertzālē "Crocus City Hall" Krieviju brīdinājušas, ka koncertzāle varētu būt teroristu uzbrukuma mērķis.

Jau ziņots, ka 22. martā Krasnogorskā, netālu no Maskavas, bruņoti uzbrucēji iebruka koncertzālē "Crocus City Hall" un nogalināja vismaz 139 cilvēkus. Aptuveni 200 tika ievainoti.

Atbildību par teroraktu uzņēmies grupējums "Islāma valsts". Rietumu drošības eksperti uzskata, ka aiz uzbrukuma stāv šīs organizācijas Afganistānas atzars - grupējums "Islāma valsts - Horasānas province".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu