Krievijas okupanti ar droniem uzbrukuši Harkivai. Nogalināti pieci cilvēki

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Ukrainas austrumu pilsēta Harkiva naktī bija pakļauta Krievijas dronu triecieniem, kuros nogalināti pieci cilvēki un ievainoti vēl pieci, ceturtdienas rītā paziņoja vietējās amatpersonas.

Biezi apdzīvotā Harkivas rajonā dronu triecienos dzīvojamām ēkām, kas iepriekš bija bombardētas, ir gājuši bojā četri cilvēki, tai skaitā trīs glābšanas dienestu darbinieki, un ievainoti pieci cilvēki, lietotnē "Telegram" paziņoja Harkivas mērs Ihors Terehovs.

Vēl viens cilvēks gājis bojā drona triecienā citā Harkivas dzīvojamā rajonā.

Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņehubovs paziņoja, ka naktī notikuši vismaz četri triecieni Harkivai. Terehovs ziņoja, ka tajos izmantoti Irānā ražotie trieciendroni "Shahed".

Ukrainas pilsētas gandrīz katru nakti ir pakļautas Krievijas uzbrukumiem. Harkiva netālu no Ukrainas ziemeļaustrumu robežas ir starp tām pilsētām, kurām uzbrūk visbiežāk.

Ukrainas amatpersonas ir aicinājušas sabiedrotos piegādāt valstij vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, sevišķi ASV ražotās sistēmas "Patriot".

ASV militārā palīdzība Ukrainai sāk apsīkt, ASV Kongresam nespējot vienoties par 60 miljardu dolāru vērtas finansējuma paketes piešķiršanu Ukrainai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu