Medijs: Vācija gatavojas iespējamam karam ar Krieviju (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Vācijas aizsardzības ministrs Boriss Pistoriuss 4. aprīlī paziņojis par vērienīgu valsts bruņoto spēku pārveidi. Programmas mērķis ir padarīt valsts armiju efektīvāku un to sagatavot iespējamai karadarbībai, tostarp Krievijas atturēšanai, vēsta ietekmīgais politikas izdevums "POLITICO". 

"Mērķis ir panākt to, ka Bundesvērs ir efektīvi pozicionēts ārkārtas, aizsardzības un kara situācijās," teica Pistoriuss. Jaunā Vācijas armija tiks sadalīta četrās daļās – sauszemes kājniekos, jūras kājniekos, gaisa spēkos un jaunā kibertelpas un informācijas telpas nodrošināšanas nodaļā. 

Jaunās kibertelpas nodaļas uzdevumi būs hibrīddraudu novēršana un elektroniskā kara instrumentu lietošana. Līdz ar pārmaiņām pielikts punkts taupības politikai – tiks palielināti arī tēriņi aizsardzības sektorā. 

"Kopš brīža, kad Krievija sāka apšaubīt Eiropas miera kārtību, Vācijai un tās sabiedrotajiem ir izveidojusies īpaša apdraudējuma situācija," teikts Vācijas Aizsardzības ministrijas paziņojumā.

Pistoriuss norādīja, ka jaunajām pārmaiņām vajadzētu tikt īstenotām tuvāko mēnešu laikā. Ministrs norādīja, ka apsvērta arī obligātā valsts aizsardzības dienesta atkārtota ieviešana, taču pie tā aktīvs darbs nenotiek. 

Patlaban aktīvajā dienestā ir 181 000 Vācijas karavīru. Līdz 2031. gadam to skaitu paredzēts pacelt līdz 203 000 karavīriem. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu