Stenlija kausa izcīņā iekļūst "Oilers", "Maple Leafs" un "Lightning"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: USA Today Sports/Reuters/Scanpix

Edmontonas "Oilers", Tampabejas "Lightning" un Toronto "Maple Leafs" 5. aprīlī iekļuva Stenlija kausa izcīņā, ziņo Nacionālā hokeja līga (NHL).

Edmontonas "Oilers" mājās ar 6:2 (2:2, 2:0, 2:0) pieveica Kolorādo "Avalanche" un piekto sezonu pēc kārtas cīnīsies par Stenlija kausu.

Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā guva Konors Makdeivids un Evenders Keins, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja vēl pieci "Oilers" spēlētāji, vārtos Stjuartam Skineram atvairot 21 viesu metienu.

Pretējos vārtos divreiz vairāk darba bija Aleksandaram Georgijevam, kurš tika galā ar 41 no 47 metieniem.

"Oilers" Rietumu konferencē ir 97 punkti 75 spēlēs, bet Sentluisas "Blues", kas ieņem devīto vietu, 76 cīņās ir sakrājusi 84 punktus.

"Maple Leafs" un "Lightning" iekļuva Stenlija kausa izcīņā, pašām nespēlējot.

"Maple Leafs" pēc Vašingtonas "Capitals" zaudējuma izbraukumā Karolīnas "Hurricanes" ar 2:4 (2:0, 0:1, 0:3) un Detroitas "Red Wings" neveiksmes savā laukumā ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:1) mačā ar Ņujorkas "Rangers". Toronto klubs kvalificējās Stenlija kausa izcīņai astoto sezonu pēc kārtas.

"Capitals" nelīdzēja arī abi Aleksandra Ovečkina gūtie vārti. Mačos ar "Hurricanes" Ovečkins ir guvis 50 vārtus, kā arī sakrājis 54 rezultatīvas piespēles. Tagad viņam ir 851 līgā gūti vārti.

Abu vārtu guvumā Ovečkinam asistēja Dilans Stroms, bet Dārsijs Kimpers vārtos atvairīja 41 no 44 metieniem.

Uzvarētājiem trīs (1+2) rezultativitātes punktus nopelnīja Džeiks Guncels, bet divus (0+2) - aizsargs Džeikobs Slevins.

Detroitas "Red Wings" mājās ar 3:4 (1:2, 2:1, 0:1) piekāpās Ņujorkas "Rangers".

Uzvarētājiem divus vārtus guva Bārklijs Gudrovs, bet vārtos Džonetens Kviks atvairīja 31 metienu.

Mājiniekiem divas rezultatīvas piespēles tika Deividam Peronam, bet vārtos Alekss Laions atvairīja 34 metienus.

Pateicoties Bufalo "Sabres", Karolīnas "Hurricanes" un Ņujorkas "Rangers" uzvarām, neizejot laukumā piektdien, vietu Stenlija kausa izcīņā septīto sezonu pēc kārtas nodrošināja arī "Lightning".

"Kļavu lapām" ir 95 punkti 75 spēlēs, "Lightning" - 93 punkti 76 mačos, un abas komandas Austrumu konferencē ir nodrošinājušas vietu labāko astotniekā.

Arizonas "Coyotes" ar sešiem gūtiem vārtiem trešajā periodā pārspēja Vegasas "Golden Knights" - 7:4 (0:0, 1:4, 6:0).

Seši gūti vārti "koijotiem" ir atkārtots komandas rekords, sešreiz pretinieku vārtsargu pārspējot arī 2013.gada 28.martā mačā ar Nešveilas "Predators".

67 sekunžu laikā trešā perioda vidū mājinieki rezultātu izlīdzināja, bet divu minūšu un 38 sekunžu laikā perioda otrajā pusē guva vēl trīs vārtus.

Maikls Karkons guva divus vārtus, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja vēl trīs mājinieki.

Viesu rindās divus rezultativitātes punktus sakrāja Viljams Kārlsons (1+1) un aizsargs Šī Teodors.

Vēl vienā mačā Anaheimas "Ducks" mājās ar 1:3 (0:1, 1:2, 0:0) zaudēja Sietlas "Kraken".

Visu triju vārtu gūšanā uzvarētāju rindās piedalījās Šeins Raits, gūstot divus vārtus, tai skaitā uzvaras vārtus. Vārtos Patriks Grūbauers atvairīja 16 metienus.

Jau ziņots, ka Latvijas uzbrucējs Zemgus Girgensons piektdien izcēlās ar sešiem pielietotiem spēka paņēmieniem Bufalo "Sabres" panākumā savā laukumā, "Sabres" ar 4:2 (1:0, 2:1, 1:1) uzvarot Filadelfijas "Flyers" vienību, kura piedzīvoja sesto zaudējumu pēc kārtas.

Latvijas uzbrucējs šajā mačā uz ledus pavadīja 11 minūtes un 36 sekundes, kuru laikā pielietoja sešus spēka paņēmienus, uzvarēja vienā no trim iemetieniem un iekrāja +/- rādītāju -1.

Uzvarētāju rindās divus vārtus guva Džeks Kvinns, bet pa diviem rezultativitātes punktiem sakrāja Teidžs Tompsons (1+1), Zeks Bensons un Alekss Taks (abiem - 0+2).

Savus 19.vārtus sezonā guva aizsargs Rasmuss Dālins, pievienojoties Filam Hauslijam, kurš to "Sabres" rindās ir spējis sešas reizes. Nevienam citam aizsargam "Sabres" vēsturē šo atzīmi vienā sezonā nav izdevies sasniegt.

Dālinam tas bija 290.punkts NHL, kas ir trešais labākais rādītājs Bufalo komandas aizsargu vidū. Viņa kontā ir 65 vārti un 225 rezultatīvas piespēles.

Vārtos Uko Peka Lūkonens atvairīja 32 no 34 metieniem.

Viesiem vārtus guva un rezultatīvi piespēlēja Ovens Tipets.

"Sabres" ar 79 punktiem 77 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē, bet "Flyers" ar 83 punktiem ir astotā.

Nākamo spēli "Sabres" aizvadīs svētdien izbraukumā ar Detroitas "Red Wings".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu