Par 13 dienām labots gada agrāko +27 grādu rekords Latvijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Kristel Vilbaste

Trešdien Daugavpils novērojumu stacijā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz pat +27,1 grādam, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra informācija.

Iepriekšējais agrākais datums, kurā Latvijā sasniegta +27 grādu atzīme, bija 23.aprīlis. Šajā datumā 1950.gadā gaiss Daugavpilī sakarsa līdz +27,4 grādiem.

Otrā augstākā gaisa temperatūra trešdien bija +26,1 grāds Madonā, savukārt Jēkabpilī gaiss sasila līdz +26,0 grādiem. +25 grādu atzīme tika pārsniegta arī Dagdā, Gulbenē un Rēzeknē.

Turklāt maksimālā gaisa temperatūra Daugavpilī, Gulbenē, Jēkabpilī, Madonā un Rēzeknē bija tikai 0,1-0,3 grādus zemāka nekā visa mēneša siltuma rekords šajās novērojumu stacijās.

+27,1 grāds ir arī jauns aprīļa pirmās dekādes nacionālais siltuma rekords, pārspējot otrdien reģistrētos +26,2 grādus; iepriekšējais rekords bija +23,1 grāds šā gada 2.aprīlī.

Iepriekšējā augstākā gaisa temperatūra, kas valstī reģistrēta 10.aprīlī, bija +19,1 grāds 2017.gadā Mērsragā un Rīgā. Līdz ar to šā datuma nacionālais siltuma rekords labots par astoņiem grādiem.

10.aprīļa siltuma rekords pārspēts visā Latvijā, izņemot daļu Kurzemes. Austrumlatvijā - kopumā 11 novērojumu stacijās - labots arī mēneša pirmās dekādes rekords.

Četros pēcpusdienā gaisa temperatūra valsts novērojumu stacijās bija no +8,5 grādiem Ventspilī, kur dienvidrietumu vēja ātrums brāzmās sasniedza 19 metrus sekundē, līdz +25,3 grādiem Daugavpilī.

Jau ziņots, ka otrdien Daugavpilī termometra stabiņš pakāpās līdz +26,2 grādiem, par 12 dienām labojot gada agrāko +26 grādu rekordu Latvijā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Uz augšu