NBA spēlētājam draud mūža diskvalifikācija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džontejs Porters
Džontejs Porters Foto: Reuters Connect/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Toronto "Raptors" basketbolistam Džontejam Porteram varētu tikt piespriesta mūža diskvalifikācija, sarunā ar ESPN atzina NBA komisārs Ādams Silvers.

Porters laukumā nav devies kopš šā gada 22. marta mača pret Sakramento "Kings". Pirmais aizdomīgais incidents tika piedzīvots 26. janvāra mačā, kad Porters uz parketa pavadīja vien četras minūtes. Toreiz kā iemesls tam tika norādīts acs savainojums.

Līdzīgs scenārijs atkārtojās 20. marta spēlē, kad centra spēlētājs laukumā pavadīja vien trīs minūtes. Komandas oficiālajā paziņojumā tika norādīts, ka Porters spēli nevarējis turpināt slimības dēļ.

Pēcāk atklājās, ka šajās spēlēs veiktas visai īpatnējas totalizatora likmes. Sporta totalizatoros iespējams veikt tā sauktās "virs/zem" likmes. Piemērs – likme, ka Porters konkrētajā mačā nepārsniegs 8,5 gūto punktu atzīmi būtu veiksmīga, ja viņš gūst tikai astoņus punktus.

ASV totalizators "DraftKings" pavēstīja, ka abos konkrētajos datumos, kad Porters laukumu pameta priekšlaicīgi, pie dienas lielākajiem laimestiem tikušas personas, kuras izdarīja tā saukto "zem" likmi uz Portera sniegumu.

Kopš tā laika Porters laukumā nav devies. Kā sarunā ar ESPN norādīja Silvers, centra spēlētājam draud pat mūža diskvalifikācija.

"Manā rīcībā ir ļoti plašs soda mēru klāsts. Tas, par ko viņu apsūdz, ir milzīgs pārkāpums. Ekstrēmākais soda mērs, kuru varu piespriest, ir liegums viņam spēlēt [NBA]. Man šeit ir tāda līmeņa autoritāte. Manuprāt, šajā līgā nav nekā nopietnāka par likmju izdarīšanu uz paša spēlēm. Izmeklēšana turpinās, bet tās sekas var būt ļoti nopietnas," sacījis Silvers.

Likmju izdarīšana profesionālajā sportā jau izsenis bijis ļoti sarežģīts jautājums. Vēl nesen Klīvlendas "Cavaliers" stūrmanis Džons-Bleirs Bikerstafs sarunā ar medijiem atklāja, ka saņēmis draudus no dusmīgiem totalizatora spēlmaņiem.

"Viņi dabūja manu telefona numuru un sūtīja trakas ziņas par to, kur es vai mani bērni atrodas. Tas ir bīstami. Mēs ejam pa šauru līniju. [Totalizatori] spēlei piešķir nevajadzīgu spriedz," sacīja Bikerstafs.

Domājams gan, ka nākotnē būtiskas izmaiņas nav pamata gaidīt, jo totalizatori ir arī lielo sporta līgu oficiālie sponsori.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu