Strauji pieaug okupantu noziegumu skaits. Katrs otrais upuris – bērns (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krievijas karavīrs.
Krievijas karavīrs. Foto: Dmitriy Kandinskiy/Shutterstock

Kopš Krievijas iebrukuma Ukrainā par dažādiem noziegumiem notiesāti vismaz 192 okupantu karavīri, vēsta "Novaja gazeta. Europe".

Ierosinātas 49 lietas par slepkavībām, savukārt par dažāda smaguma pakāpju kaitējuma nodarīšanu veselībai apsūdzēti 143 cilvēki. 26 gadījumos vardarbība beigusies ar cietušā nāvi.

Izdevums atzīmē, ka ar katru karadarbības mēnesi šādu noziegumu kļūst arvien vairāk. 2023. gadā to skaits pieauga 13 reizes. Un pirmajos sešos mēnešos okupantu karavīri uzstādīja "rekordu", veicot vardarbīgus seksuāla rakstura noziegumus.

Militārā tiesa septembrī piesprieda 15 gadu cietumsodu 36 gadus vecam karavīram, kurš seksuāli izmantoja savu 10 gadus veco pameitu. Savukārt šī gada aprīlī tiesāja 24 gadus vecu karavīru, kurš bija izvarojis un nogalinājis 66 gadus vecu pensionāri.

Militārajās tiesās tika nodotas vismaz 64 izvarošanas lietas, un katrs otrais upuris bija bērns.

Kopumā kara veterāniem piespriesto sodu skaits ir pieaudzis septiņas reizes. Papildus vardarbīgiem noziegumiem viņi ir sodīti par braukšanu dzērumā (252 sodāmības), narkotiku kontrabandu (141), zādzībām (84), krāpniecību (55) un citiem noziegumiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu