FOTO Kā pēc negaidīta pavērsiena Lielbritānijā tika atrasts vairākus gadus pazudis lietuvietis

Apollo.lv
Papildināts 20:55, 12. aprīlis, 2024
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @CrimestoppersUK/"X"

Lielbritānijas policija pirms vairākiem aktīvi meklēja valstī bezvēsts pazudušo Lietuvas pilsoni Ričardu Puiši, laika gaitā pat arestējot galveno aizdomās turamo. Pēc 2019. gadā izveidota "Facebook" konta atrašanas lieta gan apgriezta kājām gaisā un Puiša neparastais stāsts pat atspoguļots britu dokumentālajā seriālā "24 stundas policijas izolatorā" (24 Hours in a Police Lockup), vēsta Lietuvas medijs "15min.lt".

35 gadus vecais Puišis Anglijā pazuda 2015. gadā, aiz sevis šķietami neatstājot nekādas pēdas. Lielbritānijas policija apsvēra, ka viņš kļuvis par cilvēktirdzniecības upuri vai noslepkavots.

Taču pēc vērienīgas meklēšanas operācijas piecu gadu garumā aizdomās par slepkavību tika arestēts kāds vīrietis un Ričards tika atrasts dzīvs. Arestētais vīrietis vēlāk tika atbrīvots.

Lielbritānijas medijs "The Sun" atklājis, ka pavērsiens noticis pēc tam, kad 2019. gadā Puiša vārdā tika izveidots "Facebook" konts, kurā publicētas viņa fotogrāfijas.

Foto: @Wikitrusted1/"X"

Varasiestādes centās noskaidrot, kurš varētu būt ticis pie Puiša "Facebook" konta un uzsāka meklēšanu. Operācija bija veiksmīga – 2021. gada 1. jūlijā Puišis mežā tika atrasts sveiks un vesels.

Foto: @FenCops/"X"

"Mēs bijām nobažījušies, ka Ričards tika noslepkavots naktī, kad viņš pazuda. Tagad mēs domājam, ka Ričards nolēma bēgt, jo tika izmantots," medijam norādīja izmeklētājs Robs Hols.

"Pēc meklēšanas operācijas Visbečā mēs viņu atradām labi paslēptā un nomaļā birzī. Viņš tur dzīvoja un ar nevienu nebija runājis jau labu laiku," norāda Hols. Policija secinājusi, ka vīrietis slēpies, jo iepriekš bijis nozieguma upuris.

Detektīvs Adams Gelops spriež, ka Ričards slēpies, jo bijis noziedzīga grupējuma organizētas cilvēktirdzniecības operācijas upuris.

Likumsargi nolēma gandrīz mēnesi neko neziņot par lietuvieša atrašanos, jo bažījās par viņa drošību. Pēc viņa atrašanas uzreiz sākta izmeklēšana saistībā ar paverdzināšanu.

"Viņš ir drošībā un mēs darām visu, lai tas tā arī paliktu. Mēs arī cenšamies viņam nodrošināt nepieciešamo palīdzību, jo viņš piecus gadus ir dzīvojis ekstrēmos apstākļos," uzsver Hols.

"Atrastā "Facebook" lapa mums deva cerību, bet Ričarda atrašana prasīja daudz laika un darba," norādīja Gelops. "Šī ir viena no visneparastākajām lietām, pie kurām esmu strādājis," piebilda detektīvs. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu