Zelenskis sabiedrotos aicina atbalstīt Ukrainu tikpat vienoti kā Izraēlu (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA/PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien aicināja sabiedrotos izrādīt tādu pašu "vienotību" Ukrainas atbalstīšanā kā Izraēlas atbalstīšanā, kura nedēļas nogalē ar Rietumvalstu atbalstu atvairīja Irānas uzbrukumu.

Pēdējos mēnešos ir pieaugusi Ukrainas neapmierinātība ar kavēšanos Rietumvalstu militārās palīdzības piegādēs. Tas attiecas arī uz pretgaisa aizsardzību, kas Ukrainai ir steidzami vajadzīga, lai atvairītu Krievijas uzbrukumus.

Zelenskis lietotnē "Telegram" pateicās sabiedrotajiem, kas atbildējuši uz Ukrainas aicinājumu piegādāt vairāk pretgaisa aizsardzības sistēmu, bet uzsvēra, ka "Krievijas uzbrukumu intensitāte prasa lielāku vienotību".

"Aizstāvot Izraēlu, brīvā pasaule ir demonstrējusi, ka šāda vienotība ir ne tikai iespējama, bet arī ir simtprocentīgi efektīva," sacīja Zelenskis.

"Tas pats ir iespējams, aizstāvot no terora Ukrainu, kas tāpat kā Izraēla nav NATO locekle," turpināja Zelenskis, aicinot Ukrainas sabiedrotos izrādīt "politisku gribu".

ASV Senāts februārī pieņēma 95 miljardu dolāru vērtu finansējuma paketi, kas ietver finansējumu Ukrainai tās cīņā pret Krievijas iebrukumu, kā arī jaunu atbalstu Izraēlai un Taivānai, tomēr šis likumprojekts ir iestrēdzis Kongresa apakšnamā Pārstāvju palātā.

Pārstāvju palātas republikāņu spīkers Maiks Džonsons paziņoja, ka tuvākajās dienās notiks balsojums par šo likumprojektu, bet ne tā pašreizējā formā. Pārstāvju palāta "balsos par katru no šiem pasākumiem atsevišķi četras reizes", sacīja Džonsons.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu