ES vienojas par jaunām sankcijām pret Irānu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Eiropas Savienības karogs.
Eiropas Savienības karogs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas Savienības (ES) līderi trešdien vienojās noteikt jaunas sankcijas Irānas dronu un raķešu ražotājiem saistībā ar Irānas bezprecedenta uzbrukumu Izraēlai pagājušajā nedēļas nogalē, paziņoja Eiropadomes prezidents Šarls Mišels.

"Mēs esam nolēmuši ievest sankcijas pret Irānu - tas ir skaidrs signāls, ko mēs gribējām dot," Mišels sacīja ES samitā Briselē.

"Ideja ir vērsties pret kompānijām, kas ir vajadzīgas dronu, raķešu [ražošanai]".

Irāna nedēļas nogalē veica bezprecedenta uzbrukumu Izraēlai, raidot uz to simtiem dronu un raķešu. Šis uzbrukums nodarīja mazu postu, jo lielāko daļu dronu un raķešu pārtvēra Izraēlas pretgaisa aizsardzība.

Teherānas pirmais tiešais uzbrukums Izraēlas teritorijai bija atbilde uz Izraēlas triecienu Irānas konsulātam Damaskā.

Izraēlas premjers Benjamins Netanjahu ir paziņojis, ka viņa valsts izlems, kā atbildēt uz Irānas uzbrukumu. Pasaules lielvaras ir aicinājušas uz savaldību, lai novērstu eskalāciju.

ES līderi samita paziņojumā aicināja "visas puses ievērot vislielāko savaldību un atturēties no jebkādas rīcības, kas varētu palielināt saspīlējumu reģionā".

ES jau ir noteikušas sankcijas pret Irānu par to, ka šī valsts piegādā dronus Krievijai, kas tos izmanto karā pret Ukrainu. Šīs sankcijas tomēr nav bijušas pietiekami iedarbīgas, lai pārtrauktu saites starp Teherānu un Maskavu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu