Pēc mūziķu iebildumiem Rīgas dome pārstrādās plakātus ar Latvijas himnas notīm

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @Kolliss/"X"

Pēc mūzikas profesionāļu neizpratnes par Latvijas himnas nošu neprecīzu attēlojumu Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienai, 4.maijam, veltītajos plakātos Rīgas dome nolēmusi tos pārstrādāt.

Portāls TVNET apkopojis informāciju no interneta sociālajiem tīkliem par mūzikas pazinēju reakciju uz to, ka Latvijas himnas notis plakātā uzrakstītas neprecīzi. Piemēram, mecosoprāns Kristīne Freimane ierakstā "Facebook" pie mūzikas draugiem vērsusies ar jautājumu par himnas nošu attēlojuma atbilstību plakātā uz afišas staba. Komentāros mūzikas pazinēji joko par to, ar kādu mērķi varētu būt tapis neprecīzais nošu raksts.

Reaģējuši arī citi mūzikas jomas eksperti, piemēram, Sanita Sējāne uzteikusi savu vīru Andri Sējānu, kurš plakātā izlabojis neprecizitātes, jo "vienaldzīgi nespēja paiet garām tik nepiedodami rupjām nošu pieraksta kļūdām".

Kā aģentūru LETA informēja domē, Rīgas pašvaldība atvainojas par kļūdaino informāciju pilsētvides plakātos un sola to nekavējoties izlabot. Galvaspilsētas domē skaidro, ka neuzmanības dēļ tā ir akceptējusi nepārbaudītu vizuālo risinājumu, ko arī izvietojusi pilsētvidē.

Izvietotie plakāti tiks nomainīti, tāpēc patlaban tiek drukātas afišas, kurās kļūdas ir novērstas, skaidro vietvaras pārstāvji, pateicoties rīdziniekiem par vērību un norādot, ka mūziķu neapmierinātību raisījušo konceptuālo un vizuālo risinājumu izstrādāja Jānis Klaučs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu