Desmitgadīgs zēns ASV atzinies 32 gadus veca vīrieša slepkavībā (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: @fincaelsordo/"X"

Kāds desmit gadus vecs zēns ASV Teksasas štatā atzinies 32 gadus vecā Brendona Resberija nogalināšanā. Resberijs tika nogalināts viņa paša mājās, vēsta izdevums "LADBible". 

Resberijs savās mājās ar šautu brūci galvā tika atrasts 2022. gada 18. janvārī. Zēns, kura vārds netiek atklāts, atzinis savu vainu pirms diviem gadiem pastrādātajā slepkavībā. Tolaik viņam bija tikai septiņi gadi. 

Pēc vīrieša līķa atrašanas policijas detektīvi pārmeklēja mājas apkārtni un veica mobilā telefona datu analīzi, taču neatrada nekādus pavedienus, kas liecinātu ko vairāk par nozieguma apstākļiem.

Lieta palika neatrisināta līdz 2024. gada 12. aprīlim, kad skolas, kurā zēns mācījās, direktors pastāstīja par viņa draudiem citam skolēnam skolas autobusā. Zēns audzēkni draudējis nogalināt. 

Pēc tam kāds skolas darbinieks norādījis, ka zēns atzinies kāda vīrieša nošaušanā pirms diviem gadiem. Bērnam pēc tam veikta medicīniskā ekspertīze – izvērtēšanas laikā viņš pastrādāto slepkavību aprakstījis ļoti sīki.

Viņš stāstīja, ka Resberiju noslepkavoja 2022. gada 16. janvārī, ciemojoties pie vectēva. Upuri viņš iepriekš nebija saticis, taču todien viņu redzēja pastaigājamies.

Pēc tam vectēva mājās viņš paņēmis pistoli, iegājis Resberija mājās un sašāvis uz dīvāna snaudošo vīrieti. 

Pēc psihiatriskās izvērtēšanas un ārstēšanas 10 gadus vecais zēns tika apsūdzēts par teroristiska rakstura draudu izteikšanu skolas autobusā. Tā kā nozieguma pastrādāšanas brīdī viņam bija tikai septiņi gadi, apsūdzības slepkavībā netika piemērotas.

Saskaņā ar Teksasas štata kriminālkodeksu bērniem kriminālatbildība tiek piemērota tikai no desmit gadu vecuma. 

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu