"Ja Konors nebūs līmenī..." UFC veterāns izsaka prognozi par Makgregora atgriešanās cīņu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Konors Makgregors
Konors Makgregors Foto: AP/Scanpix

UFC veterāns Mets Brauns podkāstā "The Fighter vs The Writer" izteica savas domas par Konora Makgregora atgriešanās cīņu.

Makgregors oktagonā nav devies kopš 2021. gada vasaras, kad viņš cīņā pret Dastinu Porjē iedzīvojās smagā kājas lūzumā.

Īru cīkstonis 29. jūnijā pēc gandrīz trīs gadu pauzes atgriezīsies UFC apritē ar cīņu pret Maiklu Čendleru. Ilggadējais UFC cīkstonis Mets Brauns gan uzskata, ka Makgregors atgriešanās cīņas oponenta izvēlē, iespējams, pārrēķinājies.

"Nedomāju, ka Maikls Čendlers ir cīkstonis, pret kuru atgriezties, ja neesi par 100% gatavs. Puiši, kuri viņu [Čendleru] uzveica, ir augstākā līmeņa cīkstoņi. Džastins Geidži, Čārlzs Oliveira un Dastins Porjē ir absolūti mežoņi, kuri šā sporta virsotnē atrodas jau ilgu laiku. Ja Konors nebūs līmenī, viņam priekšā ir ļoti garš vakars," sacīja Brauns.

Čendlers tiek uzskatīts par vienu no vieglā svara divīzijas skatāmākajiem cīkstoņiem. Cīņas ar Čendlera dalību ir aizraujošas, jo amerikāņu cīkstonis allaž ar lielu agresiju iet uz priekšu, izdarot spiedienu uz pretinieku. Pat ja pēc cīņas Čendlera roka netiek pacelta, garantēts, ka viņa pretinieks konkrētajā cīņā tik un tā būs uzņēmis gana daudz smagu sitienu.

Savukārt Makgregors savas karjeras labākajos gados izcili darbojās pretuzbrukumos un bija apveltīts ar lielisku reakciju. Čendlera agresīvais stils tādam cīkstonim, kāds savulaik bija Makgregors, ir ļoti parocīgs. Tomēr Brauns nav pārliecināts, ka Makgregoram joprojām piemīt dotības, kuras savulaik viņam palīdzēja kļūt par divu divīziju čempionu. 

"Savā "pīķī" Konors būtu priecājies par cīņu pret Čendleru, bet, vai Konors joprojām ir tas pats cīkstonis? Čendlers ir kā sasodīta ložmetēja bumba, līdz ar to Konoram būs jātrenējas smagi," norādīja Brauns.

Gadu gaitā gan fani, gan apskatnieki Makgregora sakarā uzdevuši vienu un to pašu jautājumu – kāpēc viņš vēl cīnās? Arī Brauns nav pārliecināts, ka Makgregoram, kurš ar atrāvienu ir visu laiku pelnošākais UFC cīkstonis, joprojām ir degsme doties oktagonā.

"Konors bez šaubām ir lielisks biznesmenis, bet esmu dzirdējis runas, ka UFC mēģina viņu aizturēt. Interesanti, vai tas kaut kādā veidā būs ietekmējošs faktors. Ja būs, tad, kādā apmērā? Vēl arī ir vecais teiciens, ka cīkstoņa mērķis ir pa kāpnēm augšā uziet koka tupelēs, bet lejā nokāpt zīda čībās. Šķiet, ka Konors staigā zīda čībās, bet Čendlers viņu nogrūdīs pa tām kāpnēm," turpināja Brauns.

Ar UFC vēlmi aizturēt Makgregoru, Brauns, visticamāk, bija domājis baumas, ka UFC interesēs ir pēc iespējas ilgāk izstiept garumā Makgregora esošo līgumu, lai brīdī, kad īrs kļūs par brīvo aģentu, viņš jau būtu pārāk vecs augsta līmeņa cīņām citās organizācijās vai boksa ringā.

"Mēs nezinām, kurš Konors parādīsies šajā cīņu šovā. Čendlera gadījumā gan mēs zinām, ko no viņa sagaidīt," nobeigumā teica Brauns.

35 gadus vecais Makgregors savas profesionālās MMA karjeras laikā ir iekrājis 22 uzvaras, piedzīvojot sešus zaudējumus. Savukārt 37 gadus vecā Čendlera kontā ir 23 panākumi un astoņi zaudējumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu