Krimai uzbrukts ar ATACMS raķetēm. Trāpīts lidlaukam un trim militārajām vienībām (5)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Krimas tilts.
Krimas tilts. Foto: STRINGER/REUTERS

Krievijas Aizsardzības ministrija preses konferencē 30. aprīlī informējusi, ka pretgaisa azsardzības sistēmas notriekušas sešas ASV ražotas tālās darbības rādiusa raķetes ATACMS, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Ministrijas ziņojumā gan nav precizēta vieta, kur raķetes notriektas. Vienlaikus Krievijas ieceltais Krimas "vadītājs" Sergejs Aksjonovs platformā "Telegram" norādījis, ka Donskojes ciemā pie Simferopoles pilsētas pēc ATACMS raķešu notriekšanas nokritusi nesprāgusi munīcija. 

Krimas aneksiju atbalstošās kustības "Mēs esam ar Krieviju" vadītājs Vladimirs Rogovs norāda, ka 30. aprīļa naktī Krievijas armijas pretgaisa aizsardzības sistēmas notriekušas objektus virs Džankojes un Simferopoles. Savukārt prokremliskais Krievijas blogeris Aleksandrs Taļipovs atzīmē, ka no Hersonas apgabala izšautas astoņas vai deviņas tālās darbības rādiusa raķetes ATACMS notriektas virs Krimas. 

Taļipovs norāda, ka raķešu mērķi bijušas Krievijas armijas pretgaisa aizsardzības sistēmas. 

"Telegram" kanāls "Astra", atsaucoties uz avotiem okupētās Krimas Ārkārtas situāciju ministrijā norāda, ka raķetes trāpījušas Džankojes militārajam lidlaukam, kur atrodas helikopteru pulks. Uzbrukumā ievainoti pieci karavīri. 

Tāpat "Telegram" kanāls raksta, ka raķetes uzbrukušas trim pretgaisa aizsardzības vienībām Donskojes, Saku un Černomorskas apkaimēs. Uzbrukumā Černomorskai ievainoti četri karavīri. 

Okupētās Krimas "varasiestādes", Krievijas Aizsardzības ministrija un Ukrainas ģenerālštābs saistībā ar minēto informāciju nav snieguši komentāru. 

Komentāri (5)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu