Bijušajam ASV Nacionālās drošības aģentūras darbiniekam par spiegošanu Krievijas labā piespriež bargu cietumsodu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Tiesa Amerikas Savienotajās valstīs (ASV) bijušajam Nacionālās drošības aģentūras (NDA) darbiniekam Džaredam Delkijam par mēģinājumu Krievijai nodot slepenu informāciju piespriedusi gandrīz 22 gadu cietumsodu, vēsta Krievijas neatkarīgais izdevums "Meduza". 

Delkijs NDA strādāja aptuveni mēnesi par informācijas sistēmu drošības projektētāju. Viņš tika atzīts par vainīgu sešās apsūdzībās par mēģinājumu nosūtīt slepenu informāciju ārvalstu aģentam. 

Saskaņā ar izmeklētāju sniegto informāciju, Delkijs laika periodā no 2022. gada augusta līdz septembrim nodevis trīs slepenu dokumentu fragmentus kādam Federālā izlūkošanas biroja (FIB) slepenajam aģentam, kuru noturēja par Krievijas drošības dienesta darbinieku. 

Delkijs gribējis "demonstrēt savu gatavību dalīties ar informāciju". Par informācijas nodošanu viņš saņēmis 16 000 ASV dolāru kriptovalūtās. 

Augusta beigās Delkijs par 85 000 ASV dolāru piedāvāja nodot visu viņa rīcībā esošo informāciju. Sarunā ar FIB aģentu viņš apgalvoja, ka šī informācija Krievijai esot vērtīga, un solīja nodot papildu informāciju pēc atgriešanās Vašingtonā.

Vēlāk viņš norunāja, ka vēl papildu informācija tiks nodota Denveras dzelzceļa stacijā. Delkijs pēc tam "Krievijas aģentam" nodevis piecus failus, no kuriem četros bija ietverta īpaši slepena informācija. 

FIB Delkiju aizturēja 28. septembrī, uzreiz pēc failu nodošanas. 

Tiesnesis Reimonds Mūrs 32 gadus vecajam Dalkijam piesprieda 21 gadu un desmit mēnešus cietumā. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu