FOTO Maskavā okupanti dižojas ar Ukrainā sagrābto Rietumu militāro tehniku (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijā, Maskavā esošajā Uzvaras parkā, kas ir milzu memoriāla komplekss ar Otrā pasaules kara trofejām, nupat ir atklāta jauna brīvdabas izstāde, kurā var redzētu krievu okupantu trofejas no viņu sāktā iebrukuma Ukrainā, ziņo britu raidorganizācija BBC.

Jaunajā izstādē ir Rietumu militārā tehnika, ko Krievijas armija sagrābusi Ukrainā.

Tur ir redzams arī Lielbritānijas armijas taktiskais atbalsta transportlīdzeklis "Husky", kas tika uzdāvināts Ukrainai. Tā priekšējais stikls ir cauršauts, ziņo BBC korespondents Maskavā Stīvs Rozenbergs.

Redzami arī Rietumu tanki, kas tika nodoti Ukrainas bruņotajiem spēkiem. Starp tiem ir amerikāņu "Abrams" tanks, kas bojāts kaujas laukā. Izlikts arī vācu tanks "Leopard".

Virs vācu bruņutehnikas ir uzraksts: "Vēsture atkārtojas."

Rozenbergs norāda, ka Krievijas varas iestādes vēlas, lai vietējā sabiedrība domātu, ka karam Ukrainā un Otrajam pasaules karam ir kopsaucējs: "Krievija ir upuris, kuram uzbrūk ārzemju ienaidnieki". Jāpiebilst, ka abi kari ir pilnīgi citādāki.

Izstāde izraisījusi lielu interesi krievu vidū. Daudzi pozē pie okupantu sagrābtajiem tankiem.

Rozenbergs uzskata, ka viens no šīs izstādes mērķiem ir nostiprināt Kremļa naratīvu, ka Ukrainā NATO - un Rietumi kopumā - karo pret Krieviju. Mērķis ir vēl vairāk demonizēt Rietumus krievu apziņā. Lai gan skaidrs, Krievija bija tā, kas iebruka Ukrainā, ko Rietumu līderi mudināja Maskavu nedarīt.

BBC ziņo, ka Krievijas galvenais vēstījums ir uzrakstīts uz lielas zīmes blakus kara trofejām. Tajā ciniski teikts: "Mūsu uzvara ir neizbēgama."

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu