Sestdien gaiss iesils līdz +26 grādiem. Aicina būt piesardzīgiem, uzturoties saulē

LETA
Papildināts 11:29, 18. maijs, 2024
Kaķis zālienā.
Kaķis zālienā. Foto: Ieva Čīka/LETA

Sestdien Latvijā valdīs vasarīgi silti laika apstākļi bez būtiskiem nokrišņiem, taču dienas vidū jāuzmanās no ilgstošas atrašanās saules staros, informē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Dienā valsts austrumos lielākoties būs saulains laiks bez nokrišņiem, savukārt rietumos mākoņu daudzums būs mainīgs un vietām gaidāms īslaicīgs lietus. Pūtīs lēns vējš. Gaiss iesils līdz +21…+26 grādiem, vietām piekrastes rajonos vien līdz +17…+20 grādiem.

Rīgā gaidāma saulaina un sausa diena. Pūtīs lēns vējš, un termometra stabiņš pakāpsies līdz +24…+26 grādu atzīmei.

Dienas vidū saules radiācijas ultravioletais (UV) indekss sasniegs vidēju līmeni, tādēļ iedzīvotāji tiek aicināti ievērot piesardzību un šajā laikā ilgstoši neuzturēties tiešos saules staros.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izplatījis brīdinājumu par karstumu galvaspilsētā, ņemot vērā, ka nedēļas nogalē notiek "Rimi" Rīgas maratons, kura laikā būs liela cilvēku pulcēšanās, kā arī dalībniekiem būs paaugstināta fiziskā slodze, karstums radīs papildu slodzi sirds un asinsvadu, kā arī elpošanas orgānu sistēmām.

Arī vecāki cilvēki, zīdaiņi, kā arī citu vecuma grupu pārstāvji, kas sirgst ar hroniskām saslimšanām, karstumā tiek pakļauti veselības traucējumu riskam, brīdina glābēji.

Foto: LVM dabas parks Tērvetē pavasarī

Uz augšu