Krievijā aizturētais ģenerālštāba priekšnieka vietnieks turēts aizdomās par 36 miljonu rubļu kukuļa saņemšanu (2)

Apollo.lv
Vadims Šamarins.
Vadims Šamarins. Foto: AP/Scanpix

Krievijas Izmeklēšanas komiteja apstiprinājusi krimināllietas ierosināšanu pret Krievijas Federācijas Bruņoto spēku Galvenās sakaru pārvaldes priekšnieku, ģenerālštāba priekšnieka vietnieku Vadimu Šamarinu. Viņš tiek turēts aizdomās par kukuļa saņemšanu īpaši lielā apmērā, ziņo "Meduza".

Pēc izmeklētāju informācijas, no 2016. gada aprīļa līdz 2023. gada oktobrim Šamarins saņēma kukuli no Permas telefonu rūpnīcas "Telta" ģenerāldirektora Alekseja Visokova un tās pašas organizācijas galvenās grāmatvedes Jeļenas Grišinas 36 miljonu rubļu apmērā.

Kukuļa mērķis esot bijis palielināt produktu apjomu, kas piegādāti Krievijas Aizsardzības ministrijas un vispārējās patronāžas vajadzībām saskaņā ar valdības līgumiem.

Izmeklēšanas komiteja precizē, ka Šamarins tika aizturēts 22. maijā un tiesa viņam piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu. Visokovs un Grišina jau atrodas apcietinājumā.

"Apollo.lv" jau vēstīja, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja aizturējusi bruņoto spēku Galvenās sakaru pārvaldes priekšnieku un ģenerālštāba priekšnieka vietnieku ģenerālleitnantu Vadimu Šamarinu, ziņo laikraksts "Kommersant", atsaucoties uz avotu tiesībsargājošajās iestādēs.

"Kommersant" vēsta, ka pie Šamarina tika veikta kratīšana un pēc tam viņš nogādāts uz nopratināšanu Izmeklēšanas komitejas Galvenajā militārajā izmeklēšanas pārvaldē.

235.garnizona kara tiesa trešdien Šamarinam noteikusi drošības līdzekli apcietinājumu, medijam RBK apstiprināja tiesā.

Savukārt propagandas aģentūra TASS vēsta, ka Šamarins apsūdzēts par kukuļa pieņemšanu sevišķi lielā apmērā. Par to draud brīvības atņemšana līdz 15 gadiem.

Izmeklēšanas komiteja komentārus nesniedz.

Jau ziņots, ka aprīlī tika aizturēts aizsardzības ministra vietnieks Timurs Ivanovs, bet maijā - Aizsardzības ministrijas Galvenās kadru pārvaldes priekšnieks Jurijs Kuzņecovs. Viņi ir apsūdzēti kukuļņemšanā. Mediji arī ziņojuši, ka viņu aizturēšana varētu būt saistīta ar slepenu kodolobjektu atrašanās vietas izpaušanu.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu