Krievi prezentē jaunās "Volga" automašīnas un iekuļas skandālā (6)

Apollo.lv
Foto: Nexta_tv/"X"

Izstādē "Industriālās Krievijas digitālā rūpniecība" Ņižņijnovgorodā pirmo reizi tika prezentēta jauna uzņēmuma "Volga" automobiļu līnija, taču izrādījās, ka visi automobiļi patiesībā ir Ķīnas ražojums, vēsta Ukrainas mediji.

Tiek ziņots, ka "Volga C40" izrādījās de facto ķīniešu "Changan Raeton Plus". Krosovers "Volga K30" ir "Changan Oshan X5 Plus" kopija, bet otrs krosovers "Volga K40" ir "Changan Uni-Z" krievu kopija.

Automašīnās tika uzstādītas autovadītāja palīgsistēmas, un multimediju sistēmā tika integrēti pakalpojumi, kas ir populāri Krievijas automobiļu īpašnieku vidū. Plānots, ka jauno "Volgu" ražošana šogad atsāksies, bet no 2025. gada – "Volga" automašīnas ražos regulāri.

Krievijas premjerministrs Mihails Mišustins publiski pauda, ka pat automašīnu stūres tiek ražotas Ķīnā. Krievi nebija noņēmuši no mašīnas stūres "Changan" logotipa plāksnīti.

"Kur jums ir taisīta stūre, Ķīnā? Tas taču nav tik grūti, vismaz nomainiet logo," sacīja Krievijas premjers.

Jau ziņots, ka noziedzīgās karadarbības Ukrainā dēļ Krievijai piemērotas daudzas sankcijas, kas pamatīgi ietekmē tās ekonomiku. Daudzi uzņēmumi, nosodot Krievijas karadarbību, pameta tās tirgu.

Lai uzturētu autobūves industriju kārtībā, Krievija 2022. gada beigās atsāka "Moskvich" zīmola automašīnu ražošanu.

Pirmais modelis, kas nonāca uz rūpnīcas konveijera, bija "Moskvich 3" - tā ir Ķīnas JAC JS4 automobiļa versija ar "Moskvich" zīmolu. Šo automobili pārdošanā palaida 2023. gada sākumā. Pēc tam pircējiem pieejami bija arī šī modeļa elektriskie spēkrati.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu