ASV kara veterāns: Rietumu karavīri Ukrainā iet bojā, jo domā, ka karš būs viegls (1)

Apollo.lv
Foto: Drop of Light/Shutterstock

Rietumu valstu karavīri, kas devās karot Ukrainā, vairākos gadījumos gāja bojā, jo uzskatīja, ka cīņa būs viegla, intervijā izdevumam "Business Insider" pastāstīja kāds ASV veterāns, kurš cīnījās Ukrainā.

Veterāns, kurš vēlējās palikt anonīms, sacīja, ka daudzi ārvalstu veterāni, kuri ieradās Ukrainā, lai cīnītos pret Krievijas iebrukumu, bija pieraduši karot ar pārsvaru un viņiem bija grūti pielāgoties tur valdošajiem apstākļiem.

"Daudzi rietumnieki, kas ierodas Ukrainā, vēlas būt varoņi," viņš teica. "Es vienkārši redzēju puišus, kas dodas uz Ukrainu un pret to izturas gandrīz kā pret atvaļinājumu, un viņi īsti neiedomājās, ka varētu nomirt."

Viņš teica, ka viņš bija tādā pašā noskaņojumā, kad sāka tur karot. Taču, karam turpinoties, tas mainījās un viņš labāk saprata, cik tas ir riskanti. "Es gaidīju nāvi, jo tai biju gatavs."

Viņš paskaidroja, ka Ukrainā ir grūtāk atrast vietas, kur būt drošībā, jo tur tiek izmantots vairāk bezpilota lidaparātu nekā jebkurā konfliktā vai karā vēsturē un pastāvīgi tiek izmantoti artilērijas un tālās darbības ieroči.

Nav pierādītu skaitļu par to, cik ārvalstu kaujinieku ir ieradušies Ukrainā vai cik ir gājuši bojā. Ukraina savu Starptautisko leģionu izveidoja 2022. gadā, ļaujot ārvalstu kaujiniekiem ierasties Ukrainā un palīdzēt tai cīnīties pret Krieviju.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu