Izsludina konkursu par Zemitāna tilta pārbūvi un apspriedi par Vanšu tilta pārbūvi

LETA
Metāla margas uz Vanšu tilta.
Metāla margas uz Vanšu tilta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas domes Ārtelpas un mobilitātes departaments izsludinājis atklātu konkursu par Jorģa Zemitāna tilta pārbūvi un apspriedi ar piegādātājiem par Vanšu tilta būvprojekta izstrādi, pārbūvi un autoruzraudzību, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Konkursā plānots atrast būvnieku, kas veiks Zemitāna tilta pārbūvi. Darbus plānots sākt šī gada būvsezonas laikā. Darbu izpildei plānots atvēlēt astoņpadsmit mēnešus. Darbus iecerēts finansēt no pašvaldības budžeta un investīciju programmas.

Izsludināta arī apspriede ar piegādātājiem projektam "Vanšu tilta būvprojekta izstrāde, pārbūve un autoruzraudzība".

Apspriedes mērķis ir nodrošināt ieinteresēto piegādātāju iespējas iepazīties ar plānotā iepirkuma pamatnosacījumiem un sniegt priekšlikumus iepirkuma dokumentācijas pilnveidei.

Iepirkumu plānots izsludināt pēc apspriedes noslēgšanās un saņemto priekšlikumu izskatīšanas.

Būvprojekta izstrādei plānots atvēlēt divpadsmit mēnešus, bet būvdarbiem - ne vairāk kā divus gadus.

Vanšu tilta pārbūvi veiks pēc principa "projektē un būvē", kas paredz projektēšanas darbu un būvdarbu apvienošanu. Attiecīgi Vanšu tilta projektēšanu un būvniecību veiks viens būvnieks, kas tiks izraudzīts atklāta konkursa kārtībā.

Pērn norisinājās Vanšu tilta būvprojekta minimālā sastāvā izstrāde, kuras laikā veikta tilta galvenā inspekcija, pārbaudot tilta konstrukciju drošumu, izveidota tilta skice ar būvapjomiem un risinājumiem, kas nepieciešami, lai varētu izsludināt "projektē un būvē" iepirkumu.

Konkursā par Jorģa Zemitāna tilta pārbūvi pretendenti piedāvājumus var iesniegt līdz 17.jūnija plkst.10, savukārt jautājumus vai komentārus par Vanšu tiltu pirms iepirkuma izsludināšanas var iesniegt līdz 3.jūnija dienas beigām.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu