Saistībā ar okupantu uzbrukumu Ukrainai pacēlušies Polijas iznīcinātāji (1)

Foto: AP/Scanpix

Polijas bruņoto spēku operatīvā pavēlniecība ziņojusi, ka naktī uz 26. maiju saistībā ar plašu Krievijas uzbrukumu Ukrainai gaisā pacēlušies Polijas un citu sabiedroto valstu iznīcinātāji, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra "UNIAN".

Pēc pavēlniecības teiktā, Krievijas aviācija "intensīvi darbojusies" saistībā ar raķešu triecieniem objektiem, kas atrodas Ukrainas rietumos.

"Vēršam uzmanību uz to, ka gaisa telpā darbojas Polijas un sabiedroto lidmašīnas, kas var izraisīt paaugstinātu trokšņa līmeni īpaši valsts dienvidaustrumu daļā," teikts paziņojumā uzlidojuma laikā.

Polijas bruņotie spēki atgādināja, ka līdzīgi Krievijas uzbrukumi fiksēti naktī uz 8. maiju.

Ziņojumā uzsvērts, ka tiek īstenoti visi pasākumi, lai nodrošinātu Polijas gaisa telpas drošību un situācija pastāvīgi tiek novērota. 

Jau ziņots, ka Ukrainas pretgaisa aizsardzība aizvadītajā naktī notriekusi 12 Krievijas raķetes un 31 trieciendrinu "Shahed", svētdien pavēstīja Ukrainas Gaisa spēki.

No Krievijas stratēģiskajiem bumbvedējiem "Tu-95" palaistas 12 raķetes "H-101" un "H-155", un tās visas notriektas, sacīts Ukrainas Gaisa spēku paziņojumā.

Tajā arī teikts, ka naktī pret mērķiem Ukrainā Krievija raidījusi 31 dronu "Shahed", taču visi droni notriekti. Droni palaisti no Krasnodaras novada un okupētās Krimas.

Raķetes un droni notriekti virs Čerņihivas, Dņipropetrovskas, Hmeļņickas, Kirovohradas, Mikolajivas, Odesas, Poltavas, Zaporižjas un Vinnicas apgabaliem.

Vinnicas apgabala Žmerinkas pilsētā krītoša drona atlūzas nodarījušas postījumus desmit ēkām, viegli ievainoti trīs cilvēki, pavēstīja Ukrainas Ārkārtējo situāciju ministrija.

Ukrainas Gaisa spēku paziņojumā arī teikts, ka no Krievijas iznīcinātājiem "MiG-31" palaistas divas hiperskaņas raķetes "Kinžal". Tomēr netiek ziņots, vai tās trāpījušas kādiem mērķiem.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu