"Ir jāizdara spiediens." Zelenskis aicina sabiedrotos piespiest Krieviju uz mieru

LETA
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.
Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis. Foto: PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA/PRESIDENT OF UKRAINE/SIPA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis pirmdien vizītē Madridē aicinājis Ukrainas sabiedrotos visiem iespējamiem līdzekļiem izdarīt spiedienu uz Krieviju, lai panāktu mieru.

"Šajās nedēļās mūsu karavīri aizstāvas pret Krievijas uzbrukumu," sacīja Zelenskis. "Mums ir jāpastiprina mūsu kopīgais darbs ar partneriem, lai sasniegtu vairāk. Drošība un taustāma Krievijas piespiešana uz mieru visiem līdzekļiem," viņš piebilda.

Lisabona paziņoja, ka Zelenskis otrdien apmeklēs Portugāli, bet plašāka informācija par šo vizīti nav pieejama.

Zelenskis sacīja, ka Ukrainas sabiedrotajiem būtu jāļauj Ukrainas spēkiem pašiem aizsargāties. Vairākas Rietumu amatpersonas nesen aicināja pārskatīt ierobežojumus Ukrainai izmantot Rietumu piegādātos ieročus, lai uzbruktu Krievijai.

"Mums ir jāsadarbojas un jāizdara spiediens ne tikai uz Krieviju, bet arī uz mūsu partneriem, lai dotu mums iespēju aizsargāties pret Krieviju," paziņoja Zelenskis. "Pat tiem partneriem, kuri baidās dot tādu vai citādu padomu, vajadzētu saprast, ka pretgaisa aizsardzība ir aizsardzība, nevis uzbrukums," viņš uzsvēra.

Zelenskis aicināja piešķirt Ukrainai vēl septiņas pretgaisa aizsardzības sistēmas "Patriot", sakot, ka "tūkstošiem aviobumbu lido virs cilvēku galvām". Zelenskis sacīja, ka Maskava katru mēnesi uz Ukrainu nomet aptuveni 3000 aviobumbu.

"Mums ir vajadzīgas vismaz divas sistēmas tikai Harkivai vien," skaidroja Zelenskis. "Pasaulē ir pietiekami daudz šādu sistēmu," viņš piebilda.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu