Francija nosūtīs militāros instruktorus uz Ukrainu, lai apmācītu karavīrus

Apollo.lv
Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis.
Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis. Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Francija nosūtīs militāros instruktorus uz Ukrainu, lai apmācītu Ukrainas karavīrus. Par to paziņoja Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis, vēsta ziņu aģentūra UNIAN.

"Es ar prieku atzinīgi vērtēju Francijas iniciatīvu nosūtīt instruktorus uz Ukrainu, lai apmācītu Ukrainas karavīrus. Es jau esmu parakstījis dokumentus, kas ļaus pirmajiem franču instruktoriem drīzumā apmeklēt mūsu mācību centrus un iepazīties ar to infrastruktūru un personālu," viņš rakstīja.

Sirskis piebilda, ka, viņaprāt, Francijas apņēmība mudina arī citus partnerus pievienoties šai iniciatīvai.

Francijas prezidents Emanuels Makrons maija sākumā intervijā medijam "The Economist" atkārtoti apstiprināja, ka apsvērs iespēju nosūtīt Francijas karaspēku uz Ukrainu. Prezidents norādīja, ka šādai darbībai ir divi nosacījumi.

"Es neko neizslēdzu, jo mēs saskaramies ar kādu, kurš neko neizslēdz," sacīja Makrons. "Mēs neapšaubāmi esam pārāk vilcinājušies, nosakot savas rīcības robežas agresoram, kuram to vairs nav," turpināja prezidents.

Makrons sacīja, ka apsvērs iespēju nosūtīt Francijas karaspēku uz Ukrainu, "ja krievi izlauzīsies cauri frontes līnijām un ja Ukraina to lūgs, taču pagaidām tā nav."

Viņš piebilda, ka Ukrainas sakaušanas gadījumā Krievija, iespējams, centīsies uzbrukt citai Eiropas valstij.

"Mēs nedrīkstam neko izslēgt, jo mūsu mērķis ir, lai Krievija nekad nevarētu uzvarēt Ukrainā," uzsvēra prezidents.

Jautājumu par Rietumvalstu karavīru sūtīšanu uz Ukrainu Makrons aktualizēja februāra beigās. Viņš 26. februārī rīkotā konferencē Parīzē neizslēdza Rietumvalstu sauszemes spēku nosūtīšanu, lai sasniegtu Eiropas mērķi sakaut Maskavu.

Savukārt Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis uzsvēra, ka Kijiva nekad nav lūgusi savus sabiedrotos to darīt.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu