VIDEO ""Celtics" spēlē labāk bez Porziņģa." NBA leģenda nav augstās domās par latvieti (1)

Apollo.lv
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: Getty Images via AFP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) finālā pirmajās divās spēlēs pret Dalasas "Mavericks" uzvarējusi Bostonas "Celtics". Ne visi domā, ka Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis spēlējis svarīgu lomu komandas uzvarās.

NBA finālsērijā Porziņģis parādījis spilgtu sniegumu. Pirmajā spēlē viņš guva 20 punktus vien 21 minūtē, bet otrajā mačā latvietis izcēlās ar 12 punktiem un lielisku aizsardzību. Porziņģa sniegumu paslavēja arī viens no visu laiku labākajiem basketbolistiem Maģiskais Džonsons.

Tomēr ne visi ir tik augstās domās par Porziņgi.

Pārraidē "The Carton Show" Tims Hārdavejs sacīja: "Daudzi man nepiekritīs, bet es uzskatu, ka Bostonas "Celtics" spēlē labāk bez Porziņģa sastāvā. Manuprāt, komanda labāk saspēlējas ar bumbu, ātrāk tiek no vienas laukuma puses uz otru, spēj veiksmīgāk notvert atlēkušās bumbas zem groza. Pēc manām domām, "Celtics" ir labāka komanda gan uzbrukumā, gan aizsardzībā, kad Porziņģa nav laukumā."

Hārdavejs vecākais ir pieckārtējs NBA Visu zvaigžņu spēles dalībnieks. 2022. gadā viņš tika iekļauts basketbola slavas zālē. Vērts pieminēt, ka NBA leģendas dēls – Tims Hārdavejs jaunākais – spēlē Dalasas "Mavericks" komandā.

Kopā izslēgšanas spēlēs Porziņģis vidēji mačā guvis 13,5 punktus, piecas atlēkušās bumbas un 1,8 blokus.

NBA finālsērija turpināsies 12. jūnijā. Porziņģim ir iespēja kļūt par pirmo latvieti līgas vēsturē, kurš kļuvis par čempionu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu