Rasistiski apvainoja sportistu – tagad sēdēs cietumā. Bargi sodīti trīs futbola fani

Apollo.lv
Vinisiuss Žuniors.
Vinisiuss Žuniors. Foto: SIPA/Scanpix

Trīs Spānijas futbola kluba "Valencia" atbalstītāji saņēmuši cietumsodus par rasistiskiem izsaukumiem pret sportistu Vinisiusu Žunioru, ziņo brazīlieša klubs Madrides "Real".

2023. gada maijā Valensijā norisinājās spēle starp vietējo klubu "Valencia" un Madrides "Real". Diemžēl mačs kļuva bēdīgi slavens futbola pasaulē. "Valencia" uzvara tika aizēnota komandas fanu rasistisko izsaukumu dēļ.

Mača beigās "Real" spēlētājs Vinisiuss pat norādīja uz tribīnēm, kur atradās skaļākie nelabvēļi. Pats futbolists pēc neilga brīža tika noraidīts pēc sadursmes ar "Valencia" spēlētājiem. Pēc spēles Spānijas Futbola federācija gan sarkano kartīti atcēla. Trīs "Valencia" atbalstītāji, kuri apsaukāja Vinisiusu, tika atpazīti.

2024. gada 10. jūnijā Spānijas tiesa atzina trīs jaunos vīriešus par vainīgiem. Viņiem piespriests astoņu mēnešu ilgs cietumsods, kā arī divu gadu ilgs aizliegums doties uz futbola stadionu. Tā ir pirmā šāda tipa notiesāšana Spānijas tiesas vēsturē. 

Trīs vīrieši atzina savu vainu un atvainojās Vinisiusam, kā arī ikvienam, kuru aizvainojuši viņu izsaukumi. Viņi arī pauda, ka vēlas lai rasisms pazustu no futbola.

Vinisiuss sociālajos medijos reaģējis uz spriedumu: "Daudzi teica, lai ignorēju izsaucienus un vienkārši spēlēju futbolu. Es neesmu rasisma upuris – es esmu rasistu bende. Šī notiesāšana nav domāta man, tā ir veltīta visiem melnādainajiem cilvēkiem. Lai pārējie rasisti baidās un slēpjas ēnās. Citādi es gaidīšu..." 

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu