Plašu rezonansi sabiedrībā radīja "Ghetto Games" plakāti Grīziņkalna parkā - centrs "Marta" 2. jūlijā uzsvēra, ka šie plakāti ir "klajš dzimumu līdztiesības pamatprincipu pārkāpums, aicinot tos no pilsētvides novākt. 4. jūlija, rītā plakāti jau tika noņemti.

Biedrībā norādīja, ka pilsētvidē redzami plakāti, kuros angļu valodā izmantoti necenzēti vārdi, turklāt plakātos redzamas arī vardarbīgas ainas. Plakātos izmantoti tādi saukļi kā "Some bitches are always ready for opportunities" un "A real women never let her man go to ghetto games hungry or horny".

Foto: Vai māksla var provocēt? Grīziņkalnā skandalozie "Ghetto Games" plakāti

Latviešu valodā gan plakātu tulkojums būtiski atšķiras, proti, "Dažas ir vienmēr gatavas jaunām iespējām" un "Īstas sievietes nekad nepalaidīs savus vīriešu izsalkušus uz "Ghetto Games"".

"Ghetto Games" pārstāvji skaidroja, ka ""Ghetto Games" dalībnieks ir domājošs intelektuālis, kas saskata ironiju un zemtekstu".

Tāpat ziņots, ka "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans rupji noraidījis aicinājumu komentēt organizācijas Centrs "Marta" otrdienas paziņojumu par pilsētvidē izvietotajiem plakātiem.

Kā vēsta TV3 žurnālistes Montas Jakovelas sociālās saziņas vietnē "Twitter" rakstītais, Elbakjans, aicināts uz interviju par "Ghetto Games" plakātiem, paziņojis: "Lai viņas no tā centra iet d***t!"