5. septembrī durvis vēra populārā Krievijas repera Timati zīmola "Black Star Wear" pirmais veikals Rīgā. Pēc tā atklāšanas ļaudis metās izteikt savu sašutumu par veikala preču klāstu. 

Iepriekš tika vēstīts, ka veikala sortimentā būs pieejami street-wear formāta sporta apģērbi aktīvam dzīvesveidam, dažādi sportiska stila apģērbi pieaugušiem un bērniem, kā arī apģērbu komplekti, kuri piemēroti vecākiem ar bērniem, un, protams, dažādi aksesuāri.

Tomēr, kā novēroja veikala pircēji, tajā uzraksti uz precēm ir visai propagandiski. Vairāki cilvēki jau ir paspējuši publiskot daudzas fotogrāfijas, kuras nodēvējuši par "nedēļas vilšanos".

Pēc tam Tirdzniecības parka "Alfa" pārvaldītājs lūdzis no veikala "Black Star Wear" sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina seju.

"Black Star Wear" franšīzes vadītāja Baltijas valstīs Jūlija Polenņikova gan pēc lūguma norādīja, ka izpārdevis visu apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta ģīmetni un armijas tematiku, līdz ar to tā vairs veikalā nav pieejama.

"Šīs preces vairs veikalā nav pieejamas, esam tās jau izpārdevuši. Attiecīgā kolekcija bija ļoti neliela daļa no "Black star wear" kopējā sortimenta. Šīs drēbes tika laistas apgrozībā vienu reizi ierobežotā daudzumā, jo tā bija sadarbībā ar uzņēmumu "Krievijas armija" radīta kolekcija," sacīja Polenņikova, piebilstot, ka uz apģērbiem esošais apzīmējums "Krievijas armija" ir uzņēmuma nosaukums nevis Krievijas armija tiešā nozīmē.

Pēc tam Valsts drošības dienests (VDD) ir veicis preventīvus pasākumus, lai novērstu iespēju, ka tirdzniecības centra "Alfa" veikala "Black star wear" sortimentā atkārtoti parādās apģērbs, kas ir apdrukāts ar Krievijas ģeopolitisko kursu slavinošu simboliku vai rada iespaidu par tā valkātāja piederību Krievijas bruņotajiem spēkiem