Lielveikals "Alfa" lūdz no veikala sortimenta izņemt apģērbu ar Kremļa tematiku (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Pirmie apmeklētāji ierodas lielveikala "Alfa" jaunajā piebūvē
Foto: Pirmie apmeklētāji ierodas lielveikala "Alfa" jaunajā piebūvē Foto: Jānis Škapars/TVNET

Tirdzniecības parka "Alfa" pārvaldītājs lūdzis no veikala "Black Star Wear" sortimenta izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vladimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku, noskaidroja aģentūra LETA.

Veikalā "Black Star Wear" liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Norvēģijas uzņēmuma "Linstow", kura meitaskompānija SIA "Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo", pārstāve Ilze Žūka uzsvēra, ka uz visiem nomniekiem attiecas vienādi noteikumi, proti, ir jāievēro Valsts likumdošana un normatīvo aktu prasības. Vienlaikus šis regulējums neparedz pieprasīt iesniegt katra nomnieka tirdzniecībai paredzētā sortimenta katras preces detalizētu aprakstu un bildes, skaidroja Žūka.

» Ļaudis sašutuši par repera Timati jaunā Rīgas veikala sortimentu

"Taču, reaģējot uz publiskajā telpā izskanējušo informāciju, mēs esam sazinājušies ar šo nomnieku, lūdzot izņemt no sortimenta konkrēto kolekciju," viņa teica.

Žūka arī papildus paskaidroja, ka Latvijas valsts atbildīgās institūcijas ir atļāvušas konkrētā uzņēmuma komercdarbību Latvijā, reģistrējot šeit šī zīmola franšīzes operatoru.

Par veikalā "Black star wear" redzētajām drēbēm ar Krievijas prezidenta seju uz tām, Krievijas karogu apdarē, kā arī armijnieku tematiku vairāki Latvijas iedzīvotāji pauduši sašutumu sociālajos tīklos.

» Gaviles un smaidi! Pirmie apmeklētāji ierodas lielveikala "Alfa" jaunajā piebūvē

LETA jau ziņoja, ka 5. septembrī atklāta tirdzniecības parka "Alfa" jaunbūve, kurā pieejami 40 jauni veikali, tostarp tirdzniecības centrā pieejams arī tāds zīmols kā "Black Star Wear", kurā liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Foto: Ļaudis pulcējas lielveikala "Alfa" jaunās piebūves atklāšanā

2017. gada rudenī tika sāka tirdzniecības parka "Alfa" paplašināšana. Projekta kopējās investīcijas veidoja 55 miljonus eiro.

"Linstow Center Management" Latvijā pārvalda tirdzniecības centrus "Alfa", "Mols" un "Origo".

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu