2019./2020. gada Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) sezonu Rīgas "Dinamo" iesāka cerīgi - pirmajās divās spēlēs tika izcīnītas uzvaras, bet optimismam ātri pienāca gals, jo jau 18. septembrī sākās kluba fanu murgs, kas ilga veselas trīs nedēļas.

Rīgas "Dinamo" šīs sezonas sākumā piedzīvoja veselu astoņu zaudējumu sēriju, kas, iespējamo cīņu, par izslēgšanas spēlēm, tā teikt, nocirta jau pašā saknē.

Zaudējumu sērija sākās ar minimālu zaudējumu mājās pret Jaroslavļas "Lokomotiv" hokejistiem. Bet tas bija tikai neveiksmju sākums. Trīs dienas vēlāk, zaudējums pret Mika Indraša Maskavas "Dinamo".

Un tikai tad sākās īstā neveiksmju sērija. Rīdzinieki piedzīvoja "bezzobainus" zaudējumus pret:

Čerepovecas "Severstaļ" (1:6)

Jaroslavļas "Lokomotiv" (0:4)

Maskavas CSKA (0:3)

Omskas "Avangard" (0:7)

Visbeidzot, "Dinamo" hokejistiem izdevās pārtraukt "sauso" spēļu sēriju, atkārtotā duelī ar vareno CSKA (1:6) Pēc tam sekoja minimāls zaudējums pret "Vitjaz" (1:2). Un tikai pēc tam, vien devītajā oktobrī, tika uzvarēts Minskas "Dinamo" (3:2).

Zaudējumu sērija bija noslēgusies, bet zaudētas bija arī reālas izredzes pacīnīties par izslēgšanas spēlēm. "Tumšajā" periodā darba attiecības tika uzteiktas ar tādiem hokejistiem kā Dāvids Ulstrems, Jakobs Berjlunds un pašmāju vārtsargs Kristers Gudļevskis.

Fani bija tik aizkaitināti, ka pat pieprasīja komandas galvenā trenera Ģirta Ankipāna atkāpšanos no amata.

Bieži vien šādu neveiksmju sēriju izraisa spēlētāju traumas, bet rīdzinieki šajā periodā par veselības likstām nevarēja sūdzēties. Spēles tika zaudētas, teju pilnos spēkos, demonstrējot neizteiksmīgu sniegumu. Arī komandas galvenais treneris meklēja atbildes regulāri mainot virknējumus.

Pēc tam sekoja minimāls, bet tomēr pacēlums, līdz "Dinamo" sastāvu, it sevišķi aizsardzības līniju, sāka plosīt traumas. 

19. decembrī klubs, šķietami, sezonas kontekstā "izkāra balto karogu", aizmainot pirmās maiņas centra uzbrucēju Brendonu Makmilanu uz "Avangard".

Šāda gara un bezcerīga zaudējumu sērija jau pašā sezonas sākumā var "norakt" jebkuras komandas cerības, tāpēc šo melno līniju ir jāatstāj 2019. gadā, cerot uz veiksmīgāku sniegumu jaunajā, 2020. gadā.