Kuriozi un politikas līkloči! Šie ir raksti, par kuriem klusēt nespēja neviens - piedāvājam tēmas, kas 2019. gadā raisīja kaislīgas diskusijas komentāru sadaļās gan portālā "Apollo", gan sociālajos tīklos. 

Kā rakstīts, tā arī jādara!

Decembra sākumā vēstījām par kādu patiesi kuriozu celtniecības "meistarstiķi" Talsos - vietējās katlu mājas rekonstrukcijas darbu noslēgumā iedzīvotāji manīja, ka ēka ir papildināta ar pie ārsienas piestiprinātu logu. 

Uzņēmuma "Talsu Bio-Enerģija" valdes loceklis Mārtiņš Zaļupe atklāja, ka sākotnēji paredzējuši, ka otrajā stāvā būs logs, bet darbu gaitā sapratuši, ka tomēr ielikt to nebūs iespējams. Lai nu kā, ir izlemts, ka labāk no projekta nenovirzīties un ēka palika ar laikmetīgās mākslas cienīgu dekoru.

"Drošības apsvērumu dēļ logs tika atstāts, bet ķieģeļi palika apakšā," stāstīja Zaļupe. 

Lemberga sievas vēstule Donaldam Trampam

2019. gada 9. decembrī saskaņā ar Amerikas Savienoto Valstu Finanšu ministrijas Ārvalstu aktīvu kontroles biroja (OFAC) publisko paziņojumu politiķis Aivars Lembergs iekļauts tā dēvētajā Magņitska sarakstā. Šajā sarakstā iekļautām personām noteiktas ASV sankcijas. Pēc šī paziņojuma pret Lembergu arī Latvijas atbildīgās iestādes un kredītiestādes veikušas virkni darbību, tajā skaitā iesaldēja viņa, sievas un bērnu norēķinu kontus.

Dotais notikumu pavērsiens patiesi pārsteidzis par Ventspils saimnieku dēvēto politiķi un uzņēmēju, un viņš pieprasījis Latvijas iestādēm paskaidrot viņu rīcību. Neskatoties uz šī notikuma plašo publicitāti, patiesi asas diskusijas radīja viņa sievas, Kristīnes Lembergas, sašutuma pilnā vēstule vairākām Latvijas un ASV augstākā ranga amatpersonām, kurā viņa atklāja, ka nevar iegādāties pat "maizi un ūdeni". Viņas vēstule radīja dažādas reakcijas - vieni steidza ģimenei palīdzēt, vācot ziedojumus, tikmēr citi norādīja uz Lembergu pāra prāvajiem uzkrājumiem skaidrā naudā.

Pārdabiskos spēkus meklējot

Vasaras vidū pienāca īpašs mirklis visiem, kas tic, ka starp mums ir arī maģiskais un pārdabiskais - televīzijas kanāls "TNT" izziņoja, ka 4. jūlijā notiks dalībnieku atlase populārajam šovam "Ekstrasensu cīņa". Neskatoties uz plašo atsaucību, komentētāju starpā netrūka arī to, kas atcerējās gada sākuma skandalozo atklājumu, ka šova notikumi ir iestudēti.

Patiesība ir tur - ārā! Tikmēr oktobra beigās šova fanus šokēja populārās burves un šova "Ekstrasensu cīņa" 15. sezonas uzvarētājas, rīdzinieces Džūlijas Vangas paziņojums, ka viņa ģenētiski ir vīrietis, kura īstais vārds ir Tomass.